Svet
37 ogledov

Sestre naj bi zaradi bratove prevare posilili

Indija ženske Reuters
V enem izmed indijskih vasi so vaške starešine izrekle kazen za dve sestri, od katerih je ena stara komaj 15 let. Kaznovali naj bi ju zato, ker je njun brat pobegnil s poročeno žensko.

Indijski mediji, ki jih povzemajo številne svetovne agencije in portali, poročajo o primeru kaznovanja znotraj ene izmed vasi pokrajine Uttar Pradesh.

Brat obsojenih dveh sester se je zaljubil v dekle iz višje kaste; da bi se poročila, nista dobila dovoljenja, dekle so obljubili drugemu moškemu, s katerim se je bila tudi primorana poročiti. Kmalu po poroki je nesojeni par skupaj pobegnil neznano kam, njun “zločin” pa naj bi zdaj plačali 15- in 23-letna sestra pobeglega moškega, za kateri je vaški svet odločil, da bosta posiljeni, poleg tega pa naj bi se v skladu s kaznijo goli sprehodili po celi vasi.

Po izreku kazni sta sestri skupaj z vso preostalo družino pobegnili iz vasi, vendar ju je, kot navajajo indijski mediji, policija vrnila na dom, kjer se morata soočiti s kaznijo. Ko se je v Indiji razširila vest o dveh sestrah, ki naj bi ju posilili, so začeli zbirati podpise peticije, s katerim zahtevajo kriminalistično preiskavo zoper predstavnike vaškega sveta. 

Čeprav je indijsko Vrhovno sodišče prepovedalo delovanje takšnih vaških svetov, v številnih predelih Indije vaščani še vedno spoštujejo njihovo pogosto nehumanovnike vaškega sveta. 

Komentarjev 3
  • Papaja Popi 09:33 31.avgust 2015.

    Primitivci so povsod po svetu.

  • dimnikar 08:09 31.avgust 2015.

    Čudno, da muslimani ne bezijo v Indijo, bi se tam dosti bolj domače počutili.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:01 30.avgust 2015.

    to je mafijski način maščevanja...če ne morejo tebe kaznovat pa prizadanejo tvoje bližnje