Avto
38 ogledov

Bi si upali sedeti v tem avtobusu med testom?

Avtobus na testu Daimler
Ne le avti, tudi tovornjaki in avtobusi so pred prihodom na trg podvrženi izredno zahtevnim testom obnašanja v situacijah, ki jih v realnem prometu verjetno nikoli ne bodo več doživeli.

Pri Daimlerju, ki ima med drugim v lasti čislano blagovno znamko prestižnih avtobusov Setra, so pokazali, kako so mučili svoj novi model S 511 HD. 

Na Daimlerjevi testni progi v Stuttgartu, kjer denimo tunirajo tudi najbolj športne modele Mercedes-AMG, so po progi zapeljali svoj z 10,5 metra dolžine najkrajši model avtobusa. Kako varen je "mali", so dokazali s testom, ko je pri 100 km/h avtobus zapeljal v oval z radijem 60 metrov in ob tem dosegel nagibe vse do 90 stopinj, trdijo pri znamki!

Avtobus na testu | Avtor: Daimler Daimler
Ni kaj, v prestižnem avtobusu, ki je namenjen tudi petičnim predelavam v hiše na kolesih, se je očitno moč peljati izredno dinamično. Ali so vrečke za bruhanje del serijske opreme, proizvajalec ne navaja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.