Slovenija
262 ogledov

Severna Koreja: Ker je zaspal med sejo parlamenta, so ga usmrtili

Severna Koreja EPA
V Severni Koreji so usmrtili podpredsednika vlade, druga dva uradnika pa so poslali na prevzgojo. Razlog: neprimerno obnašanje na srečanju, ki mu je predsedoval Kim Jong-Un.

Podpredsednika vlade 63-letnega Kim Yong-Jina so usmrtili zaradi "neprimernega položaja med sejo parlamenta", ko naj bi zaspal. Med zaslišanjem naj bi razkrili še druga kazniva dejanja. Razglasili so ga za "protistrankarskega, protirevolucionarnega agitatorja".

Ministrstvo za združitev iz Južne Koreje je sporočilo, da so dva druga visoka uradnika poslali na prevzgojo. Eden izmed njih je Kim Yong-Chol, visoki uradnik zadolžen za medkorejske zadeve ter vohunske dejavnosti proti Južni Koreji.

71-letnik je karierni vojaški obveščevalec, ki naj bi bil organizator pogostih severnokorejskih spletnih napadov proti Seulu. Južna Koreja ga tudi obtožuje potopa njihove vojaške ladje leta 2010 nedaleč od sporne meje s Severno Korejo v Rumenem morju. V juliju so ga zaradi arogance in zlorabe položaja za en mesec izgnali na kmetijo.

razno 17.02.14. kim jong un, severna koreja, pjongjang, foto: reuters | Avtor: Reuters Reuters
Kim Jong-Un je prišel na oblast leta 2011, in sicer po smrti svojega očeta, odtlej pa naj bi usmrtil ali na nižje položaje premestil številne visoke uradnike, s čimer si po mnenju analitikov skuša okrepiti svoj položaj na oblasti.Po podatkih južnokorejske tiskovne agencije Yonhap je bilo v času Kimove vladavine doslej ubitih več kot 100 strankarskih uradnikov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • ac-dc 16:16 31.avgust 2016.

    Na sliki je vidno, da prvi častnik na desni ni premaknil noge, kot so jo vsi ostali. Tudi ta je že na kmetiji ali pa pred vodom.

  • ac-dc 16:15 31.avgust 2016.

    S tem pajacem, ki je priletel iz Muppet Showa se ni za šalit.

  • marabunta 13:58 31.avgust 2016.

    pri nas so še vsi na broju ... ????