Šport > Nogomet
32 ogledov

Proizvajali bodo boljše od Messija!

kim jong un nogomet EPA
Severnokorejski diktator Kim Jong-un ima visoke nogometne ambicije.

Vodja Severne Koreje Kim Jong-un je še enkrat več pokazal željo, da bi njegova država dominirala svetovnemu nogometu.

V glavnem mestu je ustanovil nogometno šolo, ki bo po besedah enega od tamkajšnjih trenerjev proizvajala igralce, bolj nadarjene kot argentinski zvezdnik Lionel Messi.

"Zaenkrat imamo cilj, da postanemo najboljši v Aziji, nato pa, upam, da bomo vladali celemu svetu," je dejal omenjeni trener, sicer sin nekdanjega reprezentančnega vratarja Ri Chang Myonga''Študente treniramo, da bi postali super nadarjeni igralci, ki bi po svojih sposobnostih presegali igralce, kot je Lionel Messi,'' je dodal trener Ri Yu-Il.

Drugačnega mnenja je Jorn Andersen, norveški trener na čelu korejske izbrane vrste. ''Ne, ne verjamem, da lahko Severna Koreja ustvari Lionela Messija, lahko pa ustvari nekaj dobrih azijskih nogometašev. Veliko je nadarjenih igralcev, ki pa ne smejo iz države. Če vedno igraš v Severni Koreji, je težko napredovati,'' je povedal Andersen.

Severna Koreja je trenutno na lestvici Fifa na 126. mestu pred Etiopijo in za Armenijo. Njen največji nogometni dosežek v zgodovini je bila uvrstitev v četrtfinale svetovnega prvenstva 1966.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:26 15.november 2016.

    Severna Koreja bo imela najboljše nogometaše v svoji ligi ! Podobno kot Slovenija.