Šport > Nogomet
19 ogledov

Sevilla po osmih letih ugnala Barço

sevilla barcelona la liga EPA
Sevilla je v sedmem krogu španskega prvenstva premagala Barcelono (2:1) in aktualnemu španskemu prvaku preprečila, da bi se zavihtel na vrh ligaške lestvice.

Andaluzijci so prvič po marcu 2007 na ligaški tekmi premagali katalonskega velikana in se povzpeli na 10. mesto prvenstvene lestvice. Barcelona, ki preživlja manjšo krizo ob odsotnosti Lionela Messija, s petimi zmagami in dvema porazoma ostaja tretja.

Sevilla je srečanje na domačem stadionu začela obetavno, a prvi so zapretili gostje, potem ko si je nekaj prostora priigral Neymar in v obrambo prisili vratarja Sergia Rica.

Barça je nato zaigrala odločneje in si nekaj minut kasneje priigrala novo priložnost, ko je po podaji z glavo Sergia Busquetsa mimo gola meril Munir El Haddadi.

Tri minute kasneje je Marco Andreolli za las zgrešil po predložku Michaela Krohn-Dehlija, na drugi strani pa se je po strelu Neymarja stresel okvir domačega gola.

Pred iztekom prvega polčasa je z zavitim strelom poskušal še Luis Suárez, a ekipi sta se na odmor odpravili z neodločenim izidom. Gostitelji so zapravljene priložnosti kmalu obžalovali, saj je po podaji Kevina Gameira najprej zadel Krohn-Dehli, nato pa je bil podaji slednjega natančen še Vicente Iborra.

Po igri z roko v domačem kazenskem prostoru je z bele točke znižal Neymar, Sandro pa je v 79. minuti zapravil priložnosti za izenačenje po podaji Suáreza. Sevilla se je v zaključku ubranila vseh napadov in se veselila velikega skalpa. 

La Liga, 7. krog:

Sevilla : Barcelona 2:1 (0:0)
Krohn-Dehli (52), Iborra (58); Neymar (74/11m)




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.