Šport > Nogomet
12 ogledov

Sevilla po četrto, Dnipro po prvo

sevilla EPA
Nogometaši španske Seville in ukrajinskega Dnjepra Dnjepropetrovska se bodo v sredo ob 20.45 v Varšavi pomerili v finalu Evropske lige.

Trener Seville Unai Emery je igralcem dejal, naj ne bodo prestrašeni in naj izkoristijo priložnost, da pridejo v zgodovino kot prvi, ki so štirikrat osvojili to tekmovanje. "Ne moremo mimo tega, da lahko pišemo zgodovino. Seveda smo hvaležni za takšno priložnost," je za spletno stran Evropske nogometne zveze povedal Emery.

"To za nas ne bi smel biti pritisk, morali bi izpeljati svoj načrt. Vse skupaj bo za nas bolj motivacija, sanje, ki jih lahko uresničimo," je dodal strateg Seville. Tako Španci kot Ukrajinci imajo dodaten razlog za zmago, prvak evropske lige si bo namreč prvič v zgodovini priigral mesto v Ligi prvakov za prihodnjo sezono.

evropska liga pokal | Avtor: EPA EPA
To pomeni, da bo imela Sevilla drugo možnost za vstop v Ligo prvakov, potem ko ji to ni uspelo v prvenstvu, saj je končala na petem mestu, točko za četrtouvrščeno Valencio.

Emery je s Sevillo kljub vsemu dosegel lep uspeh, glede na to, da je v primerjavi s prejšnjo sezono izgubil Ivana Rakitića, Alberta Morena in Federica Fazia, zaveda pa se, da je Dnjepr spoštovanja vredna ekipa, tudi zaradi tekmecev, ki jih je izločil na poti do finala.

"Dejstvo, da se bo zmagovalec uvrstil v ligo prvakov, daje vsemu skupaj dodatno težo. Ekipe so tekmovanju posvetile več pozornosti," pravi Emery in dodaja, da je prav Dnjepr odkritje te sezone. "Izločil je kar nekaj klubov, ki so zgodovinsko gledano bistveno večji od ukrajinske ekipe," meni Sevillin trener.

"Če premagaš ekipe, kot so Olympiakos, Ajax, Club Brugge in Napoli, ki je bil favorit, potem ko je izločil Wolfsburg, si zaslužiš biti v finalu," je še povedal Emery.

Dnjepr bo prvič igral v finalu tega tekmovanja. Moštvo Mirona Markeviča je dokazalo, da zna igrati pomembne tekme, ne nazadnje je to dokazal prav dvoboj z Napolijem. Dodaten elan pa jim je dala še zmaga v domačem prvenstvu proti Šahtarju iz Donjecka, zmagovalcu evropske lige leta 2009.

A v finalu bo igral brez Sergija Kravčenka, ki ima težave s kolenom, in Romana Zozulje. Pri Sevilli je vprašljiv le Dani Parejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.