Šport > Nogomet
55 ogledov

Seznam kandidatov se povečuje

Matjaž Nemec Arhiv Državnega zbora
Danes je uradno kandidaturo za predsednika Nogometne zveze Slovenije najavil tudi poslanec Socialnih demokratov in podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec.

Nogometna zveza Slovenije bo novega predsednika in podpredsednike dobila 15. decembra, ko bodo volitve za predsednika in podpredsednika za obdobje med letoma 2016 in 2020.

Zvezo trenutno vodi podpredsednik NZS Radenko Mijatović, ki je vodenje krovne slovenske nogometne organizacije prevzel po odhodu Aleksandra Čeferina, ki je bil izvoljen na mesto predsednika Uefe.

V skladu z volilnimi pravili NZS lahko kandidata za predsednika ali podpredsednika predlaga član NZS (medobčinska nogometna zveza, sodniška ali trenerska organizacija) ali dvajset nogometnih klubov.

Kandidaturi sta javno že potrdila Mijatović, ki kot podpredsednik NZS trenutno opravlja tudi vlogo v. d. predsednika krovne zveze, in davčni svetovalec Ivan Simič, ki že ima izkušnje z vodenjem NZS. Danes je kandidaturo javno objavil še mladi politik Nemec.

"Nogomet je del mojega življenja, spremljam ga že od malih nog, vselej je bil več kot šport. Je strast in priložnost, ki smo jo odgovorni dati mladim, ki živijo od vrednot nogometa, tistega pravega, brez kalkulacij. Želim si, da bi te vrednote, ki jih vsi čutimo v nogometu, živele tudi v NZS. Imam znanje, izkušnje, predvsem pa tisto pravo energijo in zagnanost. Slovenija je lahko ponosna, da ima predsednika Uefe, strokovnjaka za preiskave na Fifi, izvrstne klube, sodnike, igralce, najkakovostnejšo reprezentanco doslej, predvsem pa talentirane mlade nogometaše, ki jim bom posvetil velik del svojega programa. Sem za pot priložnosti, ki jih je NZS že pokazal Aleksander Čeferin," je med drugim v svojem nagovoru na facebook profilu dejal Nemec.

Komentarjev 2
  • Jagijagi1 20:33 14.november 2016.

    Ta tip je komunist in nagnjen k revoluciji!

  • Bethesda 16:35 14.november 2016.

    Zdaj ze vsak kekec lahko kandidira. :( Verjetno ne kandidira zaradi denarja.