Svet
13 ogledov

Sheen išče morilskega policista

V ZDA se je tudi v nedeljo nadaljevalo iskanje nekdanjega policista, 33-letnega Christopherja Dornerja. Dornerja iščejo zaradi umora treh ljudi.

Policija je sporočila, da so v sežganem Dornerjevem poltovornjaku v četrtek našli tudi opremo za kampiranje in orožje. Od avtomobila so sledi osumljenca vodile v divjino, ki jo je konec tedna zajel snežni vihar in so izginile. V iskanju sodeluje deset tisoč policistov. Nanj pazijo tudi v okoliških zveznih državah in čez mejo v Mehiki. Na njegovo glavo so razpisali 750 tisoč evrov. To je najvišja vsota v zgodovini Los Angelesa.

Poklical žrtvinega očeta

Dorner naj bi med tem poklical očeta 28-letne ženske, ki jo je ubil 3. februarja skupaj z njenim zaročencem. Oče je nekdanji policijski stotnik, ki je Dornerja zagovarjal med disciplinskim postopkom leta 2007. Dorner je pozneje iz zasede napadel še dva policista in enega ubil, drugega pa ranil. Vse zločine je storil v okolici Los Angelesa.

Mori iz maščevanja

Policija prav tako še naprej straži več kot 50 družin, ki so se znašle na Dornerjevem seznamu ljudi, ki jih namerava ubiti. Večinoma gre za nekdanje policijske kolege, ki jih obtožuje rasizma. Dorner se je  v policiji zaposlilo leta 2005, dve leti pozneje pa je svojo nadzornico obtožil uporabe prekomerne sile proti osumljencu. Po preiskavi je Teresa Evans obdržala službo, Dornerja pa so odpustili zaradi krive obtožbe.

Po slovesu od policije se je vrnil med vojaške rezerviste. Več kot 180 centimetrov visoki in 120 kilogramov težki samooklicani borec proti rasizmu, temnopolti Dorner, je posebej izurjen v rokovanju z različnimi vrstami orožja in eksplozivnimi sredstvi. Bil je član mornariške enote za podvodno vojskovanje in drugih enot. Med drugim je služil v Bahrajnu.

Christopher Dorner | Avtor: Reuters Reuters
Policija iz Los Angelesa, kjer je bil Dorner kratek čas zaposlen, bo znova odprla njegov primer, vendar je načelnik Charlie Beck dejal, da tega ne delajo, ker bi želeli ugoditi morilcu, ampak zato, ker je Dorner odprl nekaj vprašanj o domnevnem rasizmu v vrstah policije. Za Dornerjem so razpisali tiralico z nagrado za informacije, ki bodo privedle do osumljenca v višini milijona dolarjev.

Dorner oboževalec Charlieja Sheena

V soboto se je oglasil tudi filmski in televizijski igralec Charlie Sheen, ki ga je Dorner v svojem pismu pohvalil kot izjemnega človeka. Sheen, ki se zadnja leta otepa težav z mamili, alkoholom in nasilništvom, je nato objavil videoposnetek, v katerem Dornerja poziva, naj ga pokliče, da se pogovorita in skupaj rešita probleme.

Dorner je na svoji strani na Facebooku objavil 14 strani dolg manifest, ki poleg seznama ljudi, ki jih namerava ubiti, vsebuje še grožnje in razna modrovanja. Razlaga, da bo izkoristil vse svoje vojaško znanje in ga uporabil proti policiji Los Angelesa za nekonvencionalno in asimetrično vojno. Za njegovo odpoved naj bi bili krivi "rasistični kolegi“.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.