Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

"Shengenfest ni samo glasba"

Schengen fest 2015
1/23
Tit Bonac
Nekatere premami vonj tajske hrane, drugi se peljejo s helikopterjem ali streljajo prijatelje med pinballom. Danes med drugim Rudimental, S.A.R.S., Trkaj in DJ Rush.

Potem, ko je prve dni Schengenfesta vzdušje kvarilo slabo vreme, se je včeraj končno zjasnilo in omogočilo tudi pestro dnevno dogajanje. Zvečer je med drugim navdušil Magnifico.

“Schengen fest ne pomeni le dobre glasbe, ampak tudi celodnevno dogajanje in druženje ob Kolpi,” sporočajo organizatorji. Za letošnje obiskovalce so med drugim organizirali spust po kolpi, slack line, vožnjo s helikopterjem, paintball, streetball, odbojko na mivki, stand up, igre brez meja, boj med dvema ognjema in tako dalje.

"Danes sem zamudi, jutri se pa peljemo s helikopterjem," je povedal Miha s Kranja, ki je na Schengenfestu že peto leto zapored. "Prej smo poslušali komike, zdaj se gremo namakat v Kolpo," opisuje. Pravi, da so imeli zaradi dežja ponoči razmočene šotore in je zato ob sončnem petku toliko srečnejši. "Vreme nam res ni bilo pisano na kožo. Sem v kamp smo prišli že v ponedeljek," je dodal. 

Številne aktivnosti bodo na voljo tudi danes, zvečer pa nastopa težko pričakovana skupina Rudimental DJ set. 

Kulinarične dobrote 

Organizatorja festivala pojasnjujejo, da so letošnje dnevno dogajanje opremili tudi z različnimi kuhinjami, da zagotovijo obiskovalcem pester izbor. “Že tri dni jem samo tajsko hrano,” nam je povedala Maša, ki se je na Schengen fest pripeljala iz Postojne.

“Obožujem tajsko hrano, zato vedno zavijem pred njihovo kuhinjo. Prijateljica pa že tri dni je same falafle,” je dodala. Poleg številnih eksotičnih posebnosti je na voljo tudi hrana, ki smo je navajeni s piknikov in klasične palačinke z nutello.

Rudimental, S.A.R.S, DJ Rush

Poleg dobitnikov nagrade Brit - Rudimental, bo danes nastopila tudi srbska skupina S.A.R.S. (Sveže amputirana ruka Satriania), ki je za spot Perspektiva prejela nagrado MTV double plantium awards.

Današnji zaključni večer bosta med drugim nastopila tudi Trkaj in Gramophonedzie, na elektro odru bo nastopil tudi Američan DJ Rush. Ob zaključki organizatorji napovedujejo veliko presenečenje.

anja.scuka@zurnal24.si  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.