Zdravje > Aktualno
61 ogledov

Shujšala za 243 kilogramov, danes ji grozi anoreksija

Shujšala 243 kilogramov Profimedias
Čeprav so se ji uresničile sanje, 25 letna Christina spet trpi. Tokrat ji grozi anoreksija.

Američanka Christina Phillips je končno uresničila svoje sanje. Izgubila je neverjetnih 243 kilogramov, tudi po zaslugi operacije na želodcu. 

25 letnica danes tehta 75 kilogramov, izgleda odlično, težav in skrbi pa še vedno ni konec. Nasprotno, Christina je daleč od tega da bi bila zadovoljna in veliko vprašanje je, če sploh kdaj bo.

Američanko namreč sedaj teža še bolj bremeni, kot navaja Country Living, je priznala, da se nikakor ne more znebiti občutka, da je še vedno predebela. Zato preverja vsak gram, se večkrat na dan tehta in seveda zavrača hrano oziroma poje ravno toliko, da preživi. 

Obsedena s težo

Njen zdravnik je zaskrbljen: "Vso to ekstremno hujšanje ji je povzročilo motnjo prehranjevanja. Zdaj živi s štiristo kalorijami na dan in ima premalo telesne maščobe. Nisem zadovoljen z njo. Jesti bi morala najmanj dvakrat toliko. Iz ene skrajnosti je šla v drugo in to je zelo nezdravo, " je povedal njen terapevt in zdravnik ter ob tem dodal, da Christina sedaj še kako potrebuje psihoško pomoč, saj je na dobri poti, da postane anoreksična. 

Trenutno so ji diagnosticirali dismorfično motnjo, ko je doživljanje samopodobe povsem izkrivljeno, kar seveda pomeni hudo breme za posameznika. Na srečo se dekle tega zaveda, zato je že pristala na zdravljenje.  

Hrana kot beg iz družine

Christina je pred dvema letoma sodelovala v oddaji TLC, nekakšnem resničnostnem šovu, ki prikazuje življenje zelo debelih ljudi. Kot je dejala takrat,  se je začela prenajedati že v otroštvu, saj je bil to zanjo beg iz disfunckionalne družine, v kateri je bilo veliko prepira. Hrana je bila takrat njena edina tolažba. Na dan je pojedla tudi po sedem tisoč kalorij.

Poglejte video, ki Christino prikazuje takrat in danes. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.