Magazin > Lepota & telo
68 ogledov

Si želite fantka? To morate jesti!

Zivljenje 02.04.14. nosecnost foto: shutterstock Shutterstock
Preberite, kaj morate jesti še preden zanosite, če bi radi imeli sina.

Na univerzi Exeter in Oxford so našli povezavo med hrano, ki jo ženska zaužije preden zanosi, in spolom zarodka. Če ste med tistimi pripadnicami nežnejšega spola, ki si želijo fantka, preberite, kaj morate jesti.

Raziskava je pokazala možen razlog, zakaj se je zmanjšalo število novorojenih dečkov na zahodu. Ženske, ki rojevajo fantke so večkrat jedle zajtrk, so v času spočetja pojedle več kalorij in na splošno pojedo več kot tiste, ki rojevajo deklice. Raziskava je to pokazala na povprečno 10. do 11. mamicah od 20. nosečnic. Prav tako so ženske, ki imajo sinove (in so bile vključene v raziskavo) pred spočetjem pojedle več hranilnih snovi, kot na primer kalij, kalcij, vitamin C, E in B1.

Z drugimi besedami. Tiste, ki si želijo fantka, naj pojedo čim bolj obilen zajtrk, čim več banan in poskrbijo, da uživajo slano hrano. Čeprav spol otroka določa moški spermij, naj bi na to lahko vplivale tudi mame.

Med raziskavo so o prehranjevalnih navadah v Veliki Britaniji izprašali 721 nosečnic. Te nosečnice še niso vedele, katerega spola je njihov otrok. Raziskovalci so jih pozvali, da beležijo svoje prehranjevalne navade v zgodnji nosečnosti. Razdelili so jih v tri skupine, katerih kriterij je bil dnevni vnos kalorij. V skupini, v kateri so ženske dnevno zaužile največ kalorij, je bilo 56 odstotkov takšnih, ki so imele sinove. V skupini, kjer pa je bil vnos kalorij najnižji, je bilo le 45 odstotkov žensk takšnih, ki so rodile sinove.

"Ta raziskava lahko pomaga pri razlagi, zakaj je v določenih državah upadlo rojstvo fantkov. Ženske se v teh državah odločajo za nizkokalorične diete, saj je to v zadnjih nekaj letih postalo zelo moderno,“ je povedal dr. Matthews, ki je sodeloval pri raziskavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.