Slovenija
707 ogledov

Sicilijanec glavni kupec parcel

Alfredo Cavallaro Suzana Kos
Občinske dražbe. Podjetje, ki je kupec nepremičnin, skoraj brez premoženja.

Na včerajšnji javni dražbi občinskih nepremičnin so morebitnim investitorjem ponudili 21 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov v skupni vrednosti dobrih 14 milijonov evrov brez DDV. Tudi tokrat je bil odziv kupcev slab. Prodali so le štiri v skupni vrednosti 227 tisoč evrov, najvišja dosežena cena je bila 89 tisoč evrov. Kupec te najdražje parcele v vasi Plavje pri Kopru je bilo podjetje poslovneža sicilijanskega porekla Alfreda Cavallara.

Podjetje v lasti njegove družine je nedavno tam od občine že kupilo parcele za 170 tisočakov, za 160 tisoč evrov pa tudi propadajočo zapuščeno hišo v središču Kopra. V njej Cavallaro napoveduje ureditev več manjših stanovanj.

Lani 141 evrov prihodkov

Nenavadno pri teh nakupih je, da po javno dostopnih podatkih podjetje AM Moda, ki je kupec nepremičnin in katerega formalni zastopnik je omenjeni Siciljanec, nima omembe vrednega premoženja – njegovi prihodki v lanskem letu so znašali borih 141 evrov, leto pred tem pa 53 evrov. Lani je podjetje prikazalo osem evrov izgube, predlani je čisti poslovni izid te družbe z omejeno odgovornostjo znašal tri evre.

Hobotnica podjetij

Na istem naslovu kot omenjeno podjetje je registrirano tudi podjetje A&G, ki je blokirano, v letu 2010 je imelo skoraj sto tisoč evrov izgube. Prav tako je s tretjim podjetjem Family Shop, ki je ravno tako blokirano, podatkov o poslovanju v lanskem letu ni.

V podjetju SAGI, v katerem je Cavallaro predstavnik, registrirano pa je na njegovem domačem naslovu, so lani pridelali za 24 tisočakov prihodkov in za deset tisoč evrov minusa. Peto podjetje, v katerem se pojavlja sicilijanski podjetnik, je Renesansa, ki lani ni imelo nobenih prihodkov.

Šesto podjetje, ki se je v javnosti povezovalo z omenjenim podjetnikom, je Na.gi., v katerem je bil Cavallaro zastopnik, prav tako njegov sin Roberto. Podjetje je pri Portorožu nameravalo voditi največjo diskoteko na Obali, jo tudi odprlo, ker pa pred tem ni pridobilo ustreznih dovoljenj, so ji lokalna oblast in inšpekcijske službe onemogočile delovanje.

Komentarjev 3
  • suzana.kos 14:13 28.september 2012.

    kaj dela davčna in kaj dela policija...tip ima gromozansko bajto, dobro vidno s ceste, če se pelješ iz Lj proti Kopru. na Serminu.. v ameriškem stilu, s stebri etc... vozi mercedeze...uradno pa njegove firme ne zaslužijo nič. halo???!!!

  • mia 10:16 28.september 2012.

    mafiji vseh narodov prijazna država, slbo situirani pa z manj pravic od živali

  • albert 10:10 28.september 2012.

    Super, poleg slovenske in raznih jugomafij pride še italijanska.Torej nam nič ne manjka zato nehajmo jamrat.