Slovenija
346 ogledov

Sikstinska kapela: Je to najdražja knjiga na slovenskih knjižnih policah?

Sikstinska kapela Mladinska knjiga
Novembra bo izšla knjiga luksuzna izdaja knjige Sikstinska kapela. Tiska se v Italiji, natisnjenih bo vsega 1999 izvodov, ki so predvideni za prodajo po vsem svetu; 50 jih je namenjenih za slovenske kupce.

"Gre za ultra luksuzen projekt, ki pravzaprav vsebuje tri knjige s fotografijami iz Sikstinske kapele. Okoli 40 odstotkov slik je natisnjenih v razmerju 1:1. Dejansko je izkušnja ob prebiranju knjige takšna, kot bi s povečevalnim steklom gledal freske in slike v kapeli," so nam povedali v Mladinski knjigi, ki bdi nad projektom.  

 

 

 

 

 

 

 

Natisnjenih bo 1999 izvodov knjig, za Slovence jih je rezerviranih petdeset s serijsko številko od 120 do 170.

Prvih dvajset je rezerviranih za Vatikan, sto jih bodo prodali v Italiji, tretji smo prišli na vrsto Slovenci. 

Kdor želi serijsko številko izbrati, mora za to plačati 300 evrov.

Kupcem na Mladinski knjigi obljubljajo tudi nekatere druge ugodnosti. Izbranci si bodo denimo lahko izven uradnih ur z vodičem in brez gneče ogledali Sikstinsko kapelo. 


V izvedbo takšnih luksuznih projektov se običajno podajo vsaki dve leti, so nam povedal v založbi. 

Prvi takšen projekt je bila razkošna, ilustrirana izdaja Biblije, cena zanjo je bila 1.350 evrov, podobno prestižno izdajo pa so doživele tudi knjige o Leonardu da Vinciju, Michelangelu in Rafaelu. 

Knjiga ne bo naprodaj v knjigarnah, pač pa se bo prodajala od vrat do vrat. "Naši zastopniki približno vedo, koga bi nakup te knjige lahko zanimal, zato bodo najprej kontaktirali njih," poudarjajo na Mladinski knjigi.   

Kupci so večinoma fizične osebe, dodajajo pri založbi in zatrjujejo, da so kar lepo število knjig, ki jih imajo na voljo, že prodali. 

In kdo je pripravljen plačati 13 tisočakov za knjigo? "Ljudje takšne knjige kupujejo kot dediščino za potomce, med kupci so tudi zbiralci in ljubitelji umetniških zbirk," pojasnjujejo pri Mladinski knjigi. 

V redni prodaji bo treba za knjigo odšteti 13 tisočakov, prednaročniška cena znaša 10 tisoč evrov, še dodatnih 300 evrov popusta pa dobijo kupci prestižnih izdaj Biblija, Neskončni Leonardo, Večni Michelangelo, Božanski Rafael. Založba vam za nakup omogoča tudi najem brezobrestnega posojila. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 23:19 18.september 2016.

    Niti ne. PDF podjetij je bil objavljen 2 leti nazaj. 2 klika pa rabis, da ugotovis lastnistvo vecine podjetij. problem je drugje. ljudje se ne borijo za svoj denar in pravice, ker tega denarja niso presteli cez svoje roke. Ce ...prikaži več bi ga, bi pele kose in vile. In to vedo vsi tisti, ki so racunali s tem, da bankomatu ne bodo nikoli vrnili. Prehitevajo te po avtocesti in jim je lepo. ljudje pa jamrajo se naprej kako visoki so davki in dolge cakalne vrste, ker ni denarja v zdravstveni zavarovalnici. ljudem ne delajo v glavi povezave vzrkovo in posledic.

  • allstarr111 21:50 18.september 2016.

    najdražja knjiga na svetu je, lista ljudi ki nikoli ne bodo vrnili kreditov dobljenih on NLB ta je vredna nekje 10 miljard pa cca.