Slovenija
32 ogledov

Simčiča čaka služba

Ivan Simčič in Karl Erjavec Igor Zaplatil / Delo
Ivan Simčič. Če bo odstopil kot poslanec, ga čaka stara služba kustosa.

Poslanca Desusa Ivana Simčiča, ki se je izkazoval s ponarejenim spričevalom, čaka stara služba, so nam potrdili v Pokrajinskem muzeju Koper.

“Z gospodom Simčičem, ki je imel sklenjeno delovno razmerje za nedoločen čas, smo v skladu s 37. členom zakona o poslancih podpisali dogovor o mirovanju pravic in obveznosti iz delovnega razmerja za čas opravljanja poslanske funkcije,” nam je odgovorila Breda Krašna, vršilka dolžnosti direktorice Pokrajinskega muzeja Koper.

Novi stari kustos

Simčič se bo lahko takoj po prenehanju funkcije poslanca oziroma najpozneje tri mesece po tem vrnil na delovno mesto kustosa. Od leta 2008 do izvolitve decembra lani je delal v enoti muzeja v Ilirski Bistrici.

Koliko je zamrznjenih delovnih mest, sicer ne ve nihče. “O tej možnosti odloča predstojnik vsakega organa posebej, zato je take podatke možno dobiti pri posameznem organu,” so nam pojasnili na ministrstvu za pravosodje in javno 
upravo.

Odloča predstojnik sam

“Omejitev ni, saj kot že rečeno, o tem odloča vsak predstojnik samostojno. Prav tako predstojnik samostojno v okviru kadrovskega načrta odloča o morebitni nadomestni zaposlitvi,” so razložili na ministrstvu.

Komentarjev 7
  • privat 21:17 24.marec 2012.

    mafija vse poštima ,tudi vaše življenje ko vas oblasti ujamejo...res varna pustolovščina!

  • Jani Kavsek 19:01 23.marec 2012.

    Pokvarjenost, goljufanje, lopovščina itd. so v naši državi vedno nagrajene!Narod strada... AMPAK za korita in XXXXX okoli njih pa nikoli ne zmanjka...

  • sonja 12:24 22.marec 2012.

    NI PRAV KAR STE NAPISALI,NE VESTE KOLIKO JE NEZAPOSLENIH ARHEOLOGOV IN ZGODOVINARJEV KI SI PRAV TAKO ŽELIJO SLUŽBE ,PA NIMAJO POLITIČNIH VEZ TAKO KOT SIMČIČ,ČUDI ME DA VAM JE SPREJEMLJIVO TAKŠNO SRANJE KI SE DOGAJA V NAŠI DRŽAVI.