Šport
9 ogledov

Simeone: "Atlético ni enak kot lani"

Raul Garcia Pepe Casillas Real Madrid Atletico Madrid španski superpokal Bernabe EPA
Pred današnjim povratnim dvobojem španskega superpokala (22.30) je trener Reala Carlo Ancelotti zatrdil, da je Cristiano Ronaldo pripravljen na nastop.

"Vajeni smo igranja proti Atléticu in mislim, da ne bodo spreminjali svojega sloga za to tekmo. Imajo rahlo prednost s prvega srečanja in pričakujem, da bo tekma potekala podobno, kot je na Bernabéu," je pred povratnim obračunom španskega superpokala med madridskim Atléticom in njegovim mestnim tekmecem Realom povedal trener slednjega Carlo Ancelotti.

Italijan ni želel razkriti, ali bo od prve minute med vratnicama evropskih prvakov stal Keylor Navas ali Iker Casillas, zato pa je malce več povedal o igri v zvezni vrsti. "Tako kot na prvi tekmi bomo tudi tokrat igrali s tremi vezisti. Morda se bo njihova pozicija rahlo spremenila, saj bom na zelenico poslal različne igralce z različnimi karakteristikami. Kroos? Nisem povsem odločen, kje bo igral. Imamo srečo, da imamo vsestranske igralce, ki lahko zapolnijo vsako vrzel v vezni liniji. Kroos lahko igra kjerkoli v zvezni vrsti, saj ima kvaliteto, da se prilagodi," je dejal Ancelotti.

Cristiano pripravljen

Mnogi so se spraševali, kakšno je zdravstveno stanje Cristiana Ronalda, ki je bil zamenjan ob polčasu prve tekme zaradi bolečin v levi stegenski mišici. "On je na voljo in lahko igra od začetka. Če temu ne bi bilo tako, potem ne bi bil v ekipi," je glede portugalskega zvezdnika dejal strateg Reala, ki je medijem pojasnil tudi, da Sami Khedira ne želi podaljšati pogodbe, Ángel di María pa želi zapustiti klub.

Ancelotti je dodal še, da ga niso zmotile besede Diega Simeoneja, ki je po torkovi tekmi dejal, da je prav njegov rojak "El Fideo" najboljši igralec "belega baleta". "Take stvari me sploh ne motijo. Vsak je upravičen do svojega mnenja in on (Simeone, op. a.) je samo izrazil svoje mnenje," je zaključil Italijan.

Simeone: "Moramo biti potrpežljivi"

Trener Colchonerosov je v pogovoru za Gazzetto dejal, da njegovo moštvo ni na nivoju Reala in Barcelone. "Atlético je španski prvak, vendar nimamo istih igralcev kot lani. Pilimo še zadnje podrobnosti nove ekipe, posebej v napadu. To vidim kot nov začetek, saj je ekipa spremenjena. Mandžukić, Jiménez in Griezmann so drugačni igralci kot Costa, Villa in Adrián. Obdržali smo solidno jedro ekipe, na katerem je slednja zgrajena, toda igro moramo še prilagoditi novim sposobnostim in pri tem moramo biti potrpežljivi," je povedal argentinski strateg.

Strelec edinega gola Atlética na prvi tekmi, vsestranski Raúl García, si želi novega naslova. "Komaj čakamo na tekmo, zelo smo vznemirjeni. Želimo igrati za naše navijače in za njih osvojiti še en naslov, ki si ga tudi sami zelo želimo," je dejal baskovski nogometaš. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.