Šport > Nogomet
21 ogledov

Simeone: Barcelona je velik favorit

diego simeone EPA
Nocoj ob 23. uri se bosta na prvi tekmi španskega superpokala pomerila Barcelona in Atlético Madrid.

Trener Atlético Madrida Diego Simeone, ki je pred kratkim La Ligo označil za dolgočasno, saj gre po njegovem mnenju za ligo dveh ekip, je pred obračunom španskega superpokala dejal, da je Barcelona velik favorit.

Madridski klub bo nocoj gostil varovance Gerarda Martina, povratna tekma pa bo na sporedu čez teden dni v katalonski prestolnici. Simeone je na tiskovni konferenci dejal, da je Barça nedvomno boljša ekipa, Lionela Messija pa je označil za najboljšega nogometaša na svetu.

''Barcelona je zagotovo boljša ekipa. Imajo Messija, ki je najboljši nogometaš, s prihodom Neymarja pa so dobili igralca, ki lahko postane najboljši nogometaš. Tu so še Xavi, Pedro, Alexis. Imajo veliko pomembnih igralcev in nobeno presenečenje ni, da so favoriti. S finančnimi sredstvi, ki so jim na voljo, so ustvarili ekipo, v kateri vsi uživamo. Gledati to Barcelono je užitek. Borili se bomo na vso moč,'' je povedal Simeone, ki si želi, da bi Pimera División postala bolj izenačena, pri čemer največjo vlogo seveda igrajo finance.

David Villa Atletico Madrid Barcelona Vicente Calderon stadion prestop prihod | Avtor: EPA EPA
''Težko je, da bi imela Real ali Barça slabo sezono. Upam, da njuna dominanca ne bo trajala večno, saj si navijači želijo zmag svojih ekip,'' je povedal Argentinec.

Tekma za španski superpokal bo še posebej zanimiva za Davida Villo, ki je v poletnem prestopnem roku prestopil k Atléticu in bi se lahko prvič pomeril s svojo nekdanjo ekipo. ''Ne glede na to, kaj čuti v sebi, se zaveda, da se veselimo novega finala. To je četrti finale v letu in pol, kar ni kar tako, in to nas zelo osrečuje,'' je povedal 43-letnik in dodal, da se Villa počasa privaja na igro ob Diegu Costi, strelcu dveh zadetkov za zmago v prvem kolu La Lige proti Sevilli.

Argentinski strateg je za konec razkril, da ne čuti posebnega pritiska, saj meni, da je ta na strani favoritov. ''Superpokal za nas ni pomembnejši kot za Barcelono, finala so pomembna vsem. Za njih je pomembno, da zmagajo, saj so favoriti in se od njih to pričakuje,'' je zaključil Simeone.

Španski superpokal, prva tekma:

ob 23.00:
Atlético Madrid - Barcelona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.