Šport > Nogomet
18 ogledov

Simeoneju tri tekme suspenza

Diego Simeone EPA
Diego Simeone si je v španski ligi prislužil tri tekme prepovedi vodenja ekipe.

Disego Simeone bo nocoj vodil Atletico Madrid v Ligi prvakov na dvoboju z Bayernom, svojo trenersko sezono v španskem prvenstvu pa je že končal. Na zadnjih treh tekmah La Lige, ko se bodo colchonerosi pomerili z Rayom Vallecanom, Levantejem in Celto, namreč ne bo smel opravljati svoje funkcije.

Na zadnji tekmi je Atletico premagal Málago z 1:0, Simeone pa je dvoboj končal na tribunah. Nogometaši Malage so krenili v obetaven napad, ko je na zelenico priletela žoga in prekinila njihov nalet. Ker je za dogajanje v svojem tehničnem prostoru odgovoren trener, je sodnik Antonio Mateu Lahoz izključil argentinskega stratega.

"Sodnik je sprejel pravo odločitev. Naredil je, kar je moral narediti. O tem ni treba več govoriti. Posnetki bodo pokazali, da je žogo vrgel pobiralec žog, a to ni pomembno," se je po tekmi z izključitvijo strinjal Simeone, vprašanje pa je, kako bo zdaj reagiral na suspenz.

Simeone mora plačati še 3000 evrov kazni. Atletico je v obrambi zapisal, da žoga ni poletela na igrišče neposredno s trenerske klopi. Klub se lahko na kazen pritoži.

Simeone je avgusta 2014 že moral prisilno počivati na osmih tekmah, ko si je kazen prislužil v španskem superpokalu. Na tekmi z madridskim Realom je stranskega sodnika potrepljal po glavi, kar je zneslo štiri tekme suspenza, dve je dobil zaradi ugovarjanja, eno zaradi aplavza, ki ga je namenil sodnikom, eno pa, ker ni želel oditi s prizorišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.