Slovenija
19 ogledov

Simič bo vodil srbski Durs

sklupščina NZS 2010 Ivan Simić Žurnal24 main
Vlada Ivice Dačića bo nekdanjega direktorja slovenske davčne uprave imenovala za novega šefa srbskih dacarjev.

Nekdanji generalni direktor Dursa Ivan Simič bo na jutrišnji seji srbske vlade imenovan za novega direktorja davčne uprave republike Srbije, piše Požareport. Za enkrat naj bi sicer opravljal le funkcijo v. d. direktorja, s 1. februarjam pa naj bi bil imenovan za direktorja za dobo dveh let.

Informacijo o njegovem imenovanju je za Požareport potrdil tudi Simič. Ob tem je povedal, da ima tako slovensko kot srbsko državljanstvo.

Nekdanji direktor Dursa je že nekaj mesecev svetovalec srbske davčne uprave. Poleti je srbski minister za gospodarstvo Mlađan Dinkić preko Twitterja sporočil: "Da bi posodobili delo davčne uprave, sem kot svetovalca zaposlil tudi Ivana Simiča, nekdanjega direktorja Davčne uprave Slovenije.

Komentarjev 6
  • privat 06:31 15.januar 2013.

    pa kaj se to lahko počne...??

  • feferon 11:10 13.december 2012.

    v vsakem primeru so nasankal....

  • allstarr111 23:59 12.december 2012.

    a ni to da maš dvojno državljanstvo nekako sporno ? Mislm človek, pa ne mislim nanj osebno, bi lahko tukaj kot fukcionar naredil svakojake malverzacije in polastninil svašta, ko bi se malo začelo resno odvijat proti aretaciji pa jo popiha ...prikaži več v drugo državo katera ga seveda ne bo izročila, ali obratno. Matr je mraz :)