Šport > Nogomet
16 ogledov

Simulant Suárez zakuhal nov incident

luis suarez EPA
Reprezentanca Urugvaja je na kvalifikacijski tekmi za SP 2014 premagala Peru (2:1). Ponovno je bil na delu simulant Luis Suárez.

Napadalec Liverpoola Luis Suárez se je ponovno znašel v središču pozornosti zaradi simuliranja na tekmi med Urugvajem in Perujem.

V 47. minuti tekme je Suárez teatralno padel po trku z Victorjem Yotunom, kar je glavnega sodnika prepričalo, da je perujskemu reprezentantu pokazal rdeči karton. Suárezovo valjanje po tleh je razjezilo domače nogometaše in na zelenci je prišlo do prerivanja.

Perujski selektor Sergio Markarian je po tekmi okaral sodnika Patricia Loustauja, ker je izključil Yotuna. ''Yotunova poteza je bila neumna, vendar sem videl že veliko hujše, kot na primer komolčkanje ali nenadzorovano simuliranje, ki ostane nekaznovano,'' je povedal Marakarian in dodal: ''Naredil bom vse, da sodnik ne bo odšel na SP, in ni me sram priznati, da je bila njegova poteza odločilna.''

Suárez, ki še vedno prestaja kazen desetih tekme Angleške nogometne zveze, je na tekmi proti Peruju dosegel oba zadetka svoje reprezentance. Prvega je zabil z bele točke nekaj minut pred koncem prvega polčasa, drugega pa v 67. minuti. Končnih 1:2 je šest minut pred koncem postavil Jefferson Farfan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.