Šport
4 ogledov

Šimundža: Preveč smo se sprostili

Ante Šimundža Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Za Mariborčani je neuspešen teden. Po domačem porazu na prvi polfinalni tekmi slovenskega pokala, je sledila še ničla na gostovanju pri Rudarju. "Igrali smo odlično in prišli do štirih lepih priložnosti za zadetek, nato pa smo se preveč sprostili," je bil slabe volje Ante Šimundža.

Mariborski trener Ante Šimundža po koncu sinočnjega dvoboja v Velenju nikakor ni imel razlogov za zadovoljstvo, saj so njegovi nogometaši po solidnem začetku povsem popustili in na koncu ostali praznih rok.

"Tekmo smo odprli precej boljše kot domačini. Igrali smo odlično in prišli do štirih lepih priložnosti za zadetek, nato pa smo se preveč sprostili," je zapravljene priložnosti obžaloval Šimundža in dodal, da je bil eden izmed ključnih trenutkov srečanja prvi zadetek Velenjčanov. "Rudar je prevzel pobudo in nenadejano dosegel vodilni zadetek v zadnji minuti prvega polčasa, kar nam nikakor ni šlo na roko, v drugem delu pa nismo uspeli priti do preobrata."

Z zmago se je Rudar utrdil na sredini prvenstvene razpredelnice. "V tekmo smo krenili malce bojazljivo in igra nam nikakor ni stekla. Maribor je v uvodnem delu dvoboja dominiral in si ustvaril nekaj priložnosti, ki pa jih na našo srečo ni realiziral," je krizne trenutke v prvem polčasu opisal domači trener Jernej Javornik, ki je bil precej bolj zadovoljen z nadaljevanjem.

"Iz minute v minuto smo se dvigovali in že v končnici prvega polčasa nakazali, da želimo doseči zadetek, kar nam je tudi uspelo," je dodal trener Rudarja, ki je potrdil, da je zmaga poti vijoličastim zelo dragocena:"Zadevali smo v pravih trenutkih in na koncu prišli do lepe zmage, ki nam veliko pomeni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.