Šport
32 ogledov

Šimundža prvi kandidat za Hajduk

Šimundža Maccabi Tel Aviv Maribor EPA
Trener Maribora je prvi kandidat za trenerja slovitega splitskega kluba, ki je v zadnjih sezonah daleč od stare slave.

Ante Šimundža je v igri za klop Hajduka, splitski klub je prvega moža na klopi Maribora označil za prvega kandidata za mesto glavnega trenerja v prihodnji sezoni. Kontakti so bili s strani Hajduka že vzpostavljeni.

Šimundža je na začetku lanske sezone na klopi Maribora nasledil Anteja Čačića. Osvojil je dva naslova slovenskega prvaka, lani je z vijoličastimi prišel v izločilne boje Lige Evropa, letos pa v skupinskem delu Lige prvakov v konkurenci velikanov Sportinga, Schalkeja in Chelseaja prišel do treh točk.

Dvojna krona mu je tako lani kot letos sicer ušla, toda z Mariborom bi, vsaj v Evropi, rezultatsko težko dosegel več. Prav zato bi bil izziv Hajduka, ki se trudi vrniti na pota stare slave, morda privlačen za Šimundžo, poleg tega je njegov oče Splitčan.

Poleg Šimundže je Hajduk oko vrgel tudi na Avstrijca Petra Paculta, ki v letošnji sezoni vodi avtrijskega drugoligaša FAC Wien.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.