Šport
15 ogledov

Šimundža: Vedno le na zmago

Nogometaši Maribora Gregor Katič
Prva liga Telekom Slovenije se bo po skoraj treh mesecih zimskega premora z 22. krogom nadaljevala v soboto.

V soboto bo branilec naslova Maribor gostil Gorico, pri Rudarju bodo igrale vodilne Domžale, pomerila pa se bosta Kalcer Radomlje in Olimpija. V nedeljo bosta še tekmi Krka - Zavrč in Luka Koper - Celje.

Trener Maribor Ante Šimundža je dejal, da zdravstveni karton ni tak, kot bi si ga želel: "Ne morem računati na vse igralce. Dare Vršič bo moral danes na operacijo desnega kolena. Jean-Philippe Mendy se je šele danes stoodstotno vključil v proces vadbe. Bomo videli, kako bo reagirala njegova noga." 

"Zadnje kilometre bomo odtekli sami"

"Po dolgem odmoru že nestrpno pričakujemo DP. Opravili smo dobre treninge in dobre tekme ter smo na ravni, na kateri smo želeli biti. Nekaj igralcev je zaradi bolezni v zaostanku. Toda na treningu vidim motivirano moštvo, motivirane igralce, kar me navdaja z optimizmom. Ne bo nam lažje, kot nam je bilo v preteklosti. Šli bomo od tekme do tekme, od tekmeca do tekmeca. Razmišljamo le o sebi. Ne glede na to, kje bomo igrali, bomo igrali na zmage. Domžale so prve na lestvici, tri točke s tekmo več so pred nami. Celje je bilo vedno ambiciozno moštvo, Olimpija je pa vedno Olimpija. Zadnje kilometre pa bomo odtekli sami," je o nadaljevanju prvenstva dejal Šimundža.

Mariborčani so se z dobrimi igrami predstavili v Ligi prvakov, na domačem prizorišču pa jim ni uspelo končati jesenskega dela na prvem mestu. "Nismo zapostavljali slovenskega DP, tudi tedaj ne, ko smo igrali Ligo prvakov. Prioriteta je bilo državno prvenstvo. Je pa to velik čustveni preskok in po eni strani razumem igralce, saj smo imeli 35 tekem, slovenski tekmeci pa 20. Utrujenost je bila velika. Čustveni preskok je bil velik, vesel sem, da smo zdržali in smo bili konstantni, je pa dejstvo, da so tekmeci napravili velik korak naprej. Za nami je odlična jesen, odlično leto. Letvico pa smo postavili zelo visoko in to moramo loviti ali izenačiti," je še povedal mariborski strateg.

"Želimo dvojno krono"

"Premor je bil dolg, odigrali pa smo zelo dobre pripravljalne tekme. Čakamo na prvenstvo, motivirani in osredotočeni smo. Vemo, kaj želimo in skušali bomo storiti vse, da bi bili na koncu srečni. Pred začetkom sezone vedno rečemo, kaj želimo. Lani smo dejali, da želimo v Ligo prvakov, in to smo izpolnili. Pred domačim tekmovanjem smo si želeli dvojno krono in upam, da bomo to tudi dosegli. Želimo osvojiti čim več točk. Osredotočiti smo se le nase in želimo zmagati na vsaki tekmi. Smo dobro pripravljeni in nimamo težkih nog po napornem ciklusu vadbe. Na koncu pa, Maribor je pravi Maribor, ko igra ligo prvakov," je zatrdil Agim Ibraimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.