Slovenija
365 ogledov

Sin direktorja policije Marjana Fanka grozil policistoma

Marjan Fank Boštjan Tacol
Generalni direktor policije Marjan Fank obsodil razgrajanje svojega 19-letnega sina, ki je policistoma grozil, da bosta ostala brez službe.

"Mariborski policisti so 14.1. 2016, malo pred poltretjo uro obravnavali kršitev javnega  reda in miru v enem od gostinskih lokalov v Mariboru. Ker je za mlajšega moškega, ki je kršil javni red in mir, obstajala verjetnost, da bo s svojo kršitvijo nadaljeval, ukazov policistov pa ni upošteval, so ga policisti pridržali do streznitve," so sredin nočni incident potrdili na mariborski policijski upravi.

Po pisanju Večera se je incident zgodil pred znanim mariborskim lokalom Trust. 

Vročekrvni mladenič,19-letni Primož Fank iz okolice Maribora, sin generalnega direktorja policije, Marjana Fanka, je policista žalil in se postavljal s pomembnim očetom, oziroma grozil, da bosta imela posledice, ker ga obravnavata.  

Fank obsodil sinovo ravnanje

Prvi mož policije, ki se je na sinovo ravnanje že odzval, pravi, da je razočaran: "Kot oče sem razočaran in obsojam ravnanje mojega sina, ki pa je seveda polnoletna oseba, in je prav, da odgovorja za svoja dejanja."

Kar se groženj o pomembnem očetu tiče, Fank odgovarja, da verjame v profesionalno delo policistov: "Kakršna koli bojazen, da bi poskušal kakorkoli vplivati na postopek policistov, je zato odveč." sporoča generalni direktor policije. 

Vklenili so ga in oglobili

Z mariborske policije so nam odgovorili, da so zaradi vseh kršitev, mladeniču že napisali kazen v višini 1.514,95 evrov: "Policisti tudi zbirajo obvestila in preverjajo, ali so podani tudi elementi kakšnega kaznivega dejanja," je pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor, Miran Šadl.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 57
  • lara4 22:06 04.december 2022.

    Tile PODALPSKI fanki so oblika degenerirane vrste - Klemen fank na črno prodaja meso divjih, zaščitenih živali. DRHAL od drhali.

  • Rado Stajnko 19:09 16.marec 2016.

    Že, da je napisana položnica, a me zanima, ali je tudi plačana !!!

  • h3o 20:44 16.januar 2016.

    dragec kdo je tebe vzgajal ?