Magazin > Film & Glasba & TV
73 ogledov

Sin Romane Krajnčan talentiran glasbenik

Kristijan Krajnčan Youtube
Kristijan Krajnčan, sin priljubljene glasbenice Romane Krajnčan, je talentirani glasbenik, ki obožuje združevanje nasprotujočih si idej.

Bobnar, violončelist, režiser, scenarist in skladatelj – vse to je Kristijan Krajnčan, sin priljubljene glasbenice Romane Krajnčan ter skladatelja in dirigenta Lojzeta Kranjčana. 30-letni Kristijan se je po končani Srednji glasbeni in baletni šoli, preselil na Nizozemsko, kjer je diplomiral iz jazz bobnov na Price Claus konzervatoriju in magistriral iz filmske glasbe na amstrdamskem konzervatoriju.

V svoji glasbeni karieri je zaradi poznavanja in obvladovanja različnih glasbenih zvrsti sodeloval z mnogimi mednarodnimi glasbeniki, v zasedbah od tria do big banda. Kot bobnar in čelist je sodeloval pri 25 zgoščenkah in koncertiral v več kot 25 državah v Evropi, ZDA, Aziji, Indoneziji, Bližnjem Vzhodu in Afriki. Kot skladatelj filmske glasbe se je podpisal pod tri celovečerce in devet kratkih filmov. Prejel je veliko nagrad na vseh področjih svojega ustvarjanja, med drugim tudi prvo nagrado Jazzon za najboljši slovensko jazz kompozicijo.

DrummingCellist je njegov najnovejši solo avtorski projekt, v katerem igra violončelo in bobne, klasično in jazz glasbo. Združevanje nasprotujočih si idej pa ga zanima že od nekdaj, saj pravi, da zanj “v svojem notranjem bistvu ni razlike med J.S. Bachom in Afriško glasbo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.