Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Sina in brata nagovorila k umoru moža

Kmalu po tem, ko je žena napovedala ločitev, jo je ustrelil. Žurnal24 main
Amy Bessey si je zaželela življenjskega zavarovanja svojega skorajda bivšega moža, zato je sina in brata nagovorila k umoru moža.

Življenjsko zavarovanje Roberta Besseyja je znašalo 250 tisoč dolarjev. Z ženo Amy Bessey sta bila v postopku ločitve, kar pa je Amy želela preprečiti. Zato je pripravila peklenski načrt. Brata in sina je prepričala, da bi Roberta ustrelila. Po poskusu umora je napadalcem obrnila hrbet in ju pomagala identificirati s pomočjo posnetkov nadzornih kamer.

Policija je osumljenca odpeljala v pripor, kjer pa je na dan prišla drugačna zgodba, kot jo je poskušala prodati Amy. Njen sin je svojemu cimru v celici zaupal, da je mati načrtovala umor in da sta v zvezi. Prav neprimerna zveza z 21-letnim sinom naj bi bila razlog za ločitev. Po besedah njihovega prijatelja sta Amy in sin Michael skupaj obiskovala nočne klube, kjer sta se vedla kot sveže zaljubljeni par. Med plesanjem sta se otipavala in na sploh bila z njim pretirano v telesnem stiku.

Pozneje se je izkazalo, da to ni bil prvi poskus umora, ki ga je načrtovala Amy. Pred enim letom je nagovorila njegovo prijateljico, da mu je dala Red Bull, ki ga je "začinila" z arzenom. Za to dejanje ji je plačala 50 tisoč dolarjev, za kar imajo policisti dokaze.

Sojenje trojici se bo začelo prihodnje leto, Robert pa bo ključna priča na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.