Slovenija
20 ogledov

Sindikati so se pripravljeni pogajati

Branimir Štrukelj Saša Despot
Nujno je, da vlada nekatere bistvene elemente predloga, ki ga je dala sindikatom, pojasni, pravijo sindikati, ki so se pripravljeni pogajati.

Predlog vlade je izrazito pomanjkljiv, je dejal Branimir Štrukelj, vodja ene od dveh sindikalnih pogajalskih skupin. Sindikati imajo zato številna pomembna vprašanja, ki bi jim jih morala vlada pojasniti. "Pripravljenost za pogajanja je. Predlog ni v takem stanju, da bi se lahko do njega opredelili, dokler ne dobimo pojasnil s strani vlade. Počakali bomo, da dobimo dodatna pojasnila, potem se bomo lažje opredelili do tega, kar je vlada zapisala," je dejal Štrukelj in dejal, da so sindikati pripravljeni na pogajanja. 

"Kar je izrazito moteče, je, da se predlog opredeljuje samo za leto 2017, medtem ko sta leti 2018 in 2019 povsem v zraku. Slednje je eno ključnih vprašanj, na katerega je treba opozoriti," je dejal Štrukelj. Dodal je, da je vlada opozorila o izredno nizkih plačah v javnem sektorju očitno zaznala.  

Konkretno o vladnem predlogu sicer ni želel govoriti. Vprašal se je, koliko časa imajo na razpolago za pogajanja, ker v državnem zboru poteka razprava o proračunu za prihodnji dve leti. Odbor za notranje zadeve je včeraj zvečer izglasoval, da zakon o ukrepi za javni sektor za leto 2017 ni primeren za nadaljnjo obravnavo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.