Šport > Nogomet
16 ogledov

Sir Alex: "Cristiano je zdaj popoln igralec"

Ronaldo zlata žoga podelitev nagrada Zürich prireditev EPA
Čeprav je še četrtič v karieri ostal le korak od osvojitve zlate žoge, trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson ne dvomi - Cristiano Ronaldo je popoln nogometaš. Portugalec je po mnenju nekdanjega trenerja postal še boljši, kot je bil v dresu rdečih vragov.

"Dozorevanje prinese veliko stvari. Ko sem jih (Real Madrid, op. a.) šel gledat proti Manchester Cityju, je bilo nekaj njegovih odločitev glede podaj brilijantnih. Podaje 'na prvo', dobri predložki," je za Inside United povedal Sir Alex Ferguson.

Nezamenljivi trener Manchester Uniteda bržkone že razmišlja o načinih, s katerimi bo na februarski tekmi osmine finala Lige prvakov skušal ustaviti svojega nekdanjega varovanca. Cristiano Ronaldo se namreč prvič vrača na Old Trafford v dresu Real Madrida, kamor je odšel leta 2009.

"V šestih letih, ko je bil z nami, si lahko ves čas gledal, kako se njegova igra izboljšuje. Bil je fantastičen igralec. Zdaj lahko vidite kompletnega igralca," je za klubsko revijo dejal Ferguson. "Njegove odločitve, zrelost, izkušnje in izvrstne sposobnosti, ki jih poseduje, ga vse delajo popolnega."

"Ko dobiš Real upaš, da je finale"

Ronaldo je na ponedeljkovi podelitvi v Zürichu ostal brez svoje druge zlate žoge, ki jo je še četrtič zapored domov odnesel Argentinec Lionel Messi. Portugalcu je prestižno nagrado doslej edinkrat uspelo osvojiti prav pri Unitedu, ko je leta 2008 ob zmagi v Ligi prvakov, domačem prvenstvu in pokalu prispeval 42 golov.

Ferguson in Ronaldo sta se pogovarjala pred novembrsko tekmo med Realom in Manchester Cityjem na stadionu Etihad, ki si jo je škotski trener ogledal v živo. Na lastne oči se je lahko prepričal, kako je Ronaldo še napredoval po odhodu v Španijo in sinje modrim povzročal celo kopico težav, le gola mu ni uspelo zabiti.

"Seveda, ko dobiš Real Madrid upaš, da gre za finale. To bo velik, velik dogodek – spadamo med največje klube na svetu in mislim, da bosta to izjemni tekmi," je pred prvo tekmo, ki bo na sporedu 13. feburarja na Santiagu Bernabéu, še povedal Ferguson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.