Šport > Nogomet
34 ogledov

Sir Alex: "Rooney ni več moj problem"

Ferguson Rooney Manchester United Swansea City Premier League Anglija liga prven EPA
Dan pred svojo zadnjo tekmo v trenerski karieri je Sir Alex Ferguson zmagoslavno dejal, da prihodnost Wayna Rooneyja pri Manchester Unitedu ni več njegova skrb, in da ga usoda njegovega angleškega napadalca preprosto ne zanima več. To naj bi bila zdaj skrb njegovega naslednika Davida Moyesa.

Wayne Rooney je pred nekaj tedni svojega trenerja Sira Alexa Fergusona zaprosil za odhod iz Manchester Uniteda, a je angleški napadalec, ki je bil blizu odhoda že pred leti, dobil nov odločen "ne" škotskega trenerja.

Ferguson je nato najavil svoje slovo od trenerskega poklica, a tudi po zadnji ligaški tekmi proti Swansea Cityju zatrdil, da Rooneyja rdeči vragi ne bodo prodali. Angleškemu reprezentančnemu napadalcu so gledalci na šampionski paradi namenili številne žvižge, kar je le še povečalo število govoric, da je njegov odhod neizbežen.

"Nimam pojma. To ni v mojem interesu. Te reči me ne zanimajo več. David (Moyes) se bo spoprijel s tem," je na svoji zadnji novinarski konferenci pred nedeljsko tekmo z West Bromwich Albionom povedal Ferguson.

Rooney "zadnji nogometaš z ulice"

Škotski strateg je Rooneyja leta 2004 pripeljal prav iz Moyesovega trenutnega kluba Evertona, kjer se je njegov naslednik pri Unitedu večkrat sprl z Angležem, ki ga je kasneje tudi uspešno tožil zaradi zapisov v njegovi biografiji.

"Prepričan sem, da se bo spoprijel s tem, ko bo prišel sem. Seveda je povsem razumljivo, da se želi ukvarjati s tem, jaz pa sem zaradi tega zelo zadovoljen. Nekajkrat sem govoril z Davidom. Seveda si bo želel sem priti čimprej, potem ko se bo sezona končala, da bi govoril s strokovnim štabom in takšne reči."

Kljub epizodi na sodišču naj bi imela Moyes in Rooney zdaj zdrav odnos, zato škotski trener še vedno ni obupal nad svojim nekdanjim varovancem. 27-letnega Rooneyja je med govorom v Cambridgu opisal kot "izjemnega talenta" in "zadnjega klasičnega nogometaša z ulice".

Naj bi pa zvestobo klubu kmalu podaljšal branilec Rio Ferdinand. Upokojenemu reprezentantu Anglije se trenutna pogodba izteče poleti, s klubom pa je blizu dogovora o enoletnem podaljšanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.