Slovenija > Komentarji in kolumne
20 ogledov

Sir po roku? Lahko, ampak ne za isto ceno.

Nisem človek, ki teži zaradi roka uporabe, brez pomisleka popijem jogurt, ki je tri tedne ali več čez rok. Sem pa človek, ki rad dobi največ za svoj denar.

kolumnisti 26.09.07...janez zalaznik...novinar zurnal24...foto: dejan mijovic | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović

To, da je Leclerc sir z oznako minimalne trajnosti prepakiral, mu podaljšal rok in ga po isti ceni za kilogram kot pred iztekom roka prodal, je skladno z zakonom. Ne moremo jim očitati koristoljublja, saj bi sir s pretečenim rokom uporabe moral zamenjati proizvajalec in to ne bi bil strošek Leclerca.

Nase so prevzeli odgovornost, da je sir varen. Ta odgovornost je velika, tako velika, da je največji trgovci ne upajo prevzeti niti za riž ali testenine, ampak jih na dan izteka roka, ki je označen enako kot pri tem siru, raje podarijo ali oddajo v uničenje.

Lahko bi Leclerc torej celo pohvalili, da se skladno s predpisi trudijo, da odvržejo čim manj hrane … če bi kupce o tem, da je siru en rok uporabe že potekel, obvestili. Da jih niso, po mojem mnenju ni pošteno do strank in te jih lahko kaznujejo bolj, kot bi jih katerikoli inšpektor. Jaz pač za sir, ki mu je že pretekel rok uporabe, nisem pripravljen plačati enako, kot za tistega, ki ga lahko doma hranim še pol leta.  

 

Preberite še članek Sir s pretečenim rokom prepakirali in prodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.