Šport > Nogomet
101 ogledov

Škarabot v Gorici, pri Celju nov vratar

Matija Škarabot EPA
Slovenski nogometni prvoligaš Gorica je v svoje vrste po Miranu Burgiću in Urošu Celcerju pripeljal še enega povratnika. To je Matija Škarabot.

Matija Škarabot je nazadnje ne preveč uspešno igral za ljubljansko Olimpijo, pred tem pa je 27-letni bočni branilec igral tudi v tujini, kjer je branil barve belgijskega Genta in hrvaške Rijeke.

Nove spremembe v igralskem kadru so doživeli tudi Zavrčani. Marko Nunić je s klubom sporazumno prekinil pogodbo, novinec pa je 21-letni črnogroski vezist Veljko Batrović, ki je s klubom podpisal pogodbo do konca maja 2018. Črnogorec je igral v najmočnejšem poljskem prvenstvu, kjer je na 35 tekmah v dresu Widzew Lodza dosegel gol in šest podaj.

Nov vratar pri Celju ...

Po poškodbi vratarja Matica Kotnika, njegovo okrevanje bo predvidoma trajalo do oktobra, je celjski klub podpisal pogodbo s 25-letnim in kar 197 cm visokim Ivanom Hosmanom. Celjani so s hrvaškim vratarjem pogodbo podpisali do konca sezone.

Hosman je svojo kariero začel pri hrvaškem klubu Hrvatski Dragovoljac, kjer ga je pred sezono 2007/08 opazila tudi slovita dortmundska Borussia. Pri mladinskem moštvu slednje je ostal eno leto, sledila je selitev nazaj na Hrvaško k moštvu Croatie iz Sesvet. Naslednji dve sezoni in pol je nato branil vrata češkega prvoligaša Slovan Liberec, bil pa je tudi član gruzijskega moštva Metalurgi iz Rustavija.

"Izredno sem vesel prihoda v Celje. Zagotovo bom dal vse od sebe, da si priborim mesto med vratnicama in da moštvu v čim večji meri pomagam do dobrih rezultatov. V minulih dneh sem sicer dodobra spoznal soigralce, trenerski štab ter celoten klubski ustroj, zato lahko rečem, da sem prišel v dobro organizirano sredino, v kateri lahko kot nogometaš še dodatno napredujem," je dejal nekdanji član hrvaške U-19 reprezentančne selekcije, ki je bil zadnje pol sezone član hrvaškega tretjeligaša NK Vrbovec. V Celju bo v prihodnjih mesecih nosil dres s številko 37.

... novi branilec pri Domžalah

Nogometni klub Domžale pa se je po odhodu Uroša Koruna k poljskemu Piastu iz Gliwic okrepil na položaju osrednjega branilca. Sproščeno mesto v zadnji vrsti je zapolnil 22-letni Miha Blažič, ki je bil član vseh mlajših selekcij slovenske reprezentance. Dvakratnim državnim prvakom je obljubil triletno zvestobo, na hrbtu pa bo nosil številko 25.

"Nogometni klub Domžale mi je bil vselej všeč, ker goji lep in atraktiven nogomet. Za razvoj mladega igralca je to idealno okolje, saj tukaj hitreje postane zrel nogometaš," je dejal Primorec, ki je pred prihodom ob Kamniško Bistrico igral le za domači Koper. S slednjim je prvo poklicno pogodbo podpisal pri rosnih 17 letih, pred kratkim pa se je odločil za nov izziv v svoji karieri: "Prepričan sem, da se lahko v Domžalah hitreje razvijam in bolj napredujem kot v Kopru. To je bil glavni in hkrati edini razlog, zakaj sem zapustil obalo. Odločitev je bila popolnoma nogometna in vesel sem, da sem jo sprejel."

Perspektivni 185 centimetrov visoki branilec pri prilagajanju na novo okolje ne pričakuje težav. Čeprav je Blažič 8. maja dopolnil šele 22 let ima veliko izkušenj v najmočnejši slovenski ligi. V dresu Kopra je odigral kar 99 tekem in dosegel dva gola.

"Pred menoj je zares imeniten mejnik. Komaj čakam, da vknjižim svoj prvi nastop za Domžale in hkrati 100. v najmočnejši slovenski ligi. Z njim bom obrnil povsem nov list na svoji nogometni poti. Želim se čim prej vključiti v ekipo in si čim hitreje priboriti prve minute na igrišču. Klubu želim v največji meri pomagati do zastavljenih ciljev in se osebno razvijati v pravo smer," je zaključil novi član rumene družine, ki je na torkovi prijateljski tekmi proti kranjski Zarici odigral vseh 90 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.