Avto
109 ogledov

Škodin naslednik yetija je karoq

Škoda karoq
1/22
Škoda
Pri Škodi so predstavili prve fotografije zakritega novega kompaktnega športnega terenca s štirikolesnim pogonom. Imenoval se bo karoq.

Škoda kot prodajan aduta izpostavlja prostorno potniško kabino in velik prtljažnik. 521 litrov osnovnega volumna je možno s podiranjem sedežev v drugi vrsti povečati na 1630 litrov. Sedeže je možno v celoti odstraniti, s čimer nastane za 1810 litrov prostora, pravijo pri Škodi.

Škoda je razkrila, da bo s področja povezljivosti na voljo WiFi povezava, sistemi Apple CarPlay in Android Auto kot tudi brezžično polnjenje telefona. Varnostni sistemi vključujejo opozarjanje na nenamerno zapuščanje voznega pasu, asistent za prometne zastoje in sistem na opozarjanje in zaviranje v kritičnih situacijah, vključno z zaznavo pešcev. 

Škoda zaljubljena v Alasko

V motorni paleti bosta dva bencinska in dva dizelska motorja s prostornino od 1,0 do 2,0 litra. 1,5-litrski motor je opremljen z možnostjo izklopa valjev. Na voljo bo tudi štirikolesni pogon.
Tako kot pri kodiaqu, so pri Škodi tudi ime karoq poiskali na Alaski. Medtem ko kodiaqa povezujemo z medvedom, pa ime karoq izhaja iz dveh besed "Kaa'Roq," kar pomeni avto in puščica v izrazu indijanskega plemena Alutiiq. Puščica je povezava s Škodinim logotipom. 

Pri Škodi so še izdali, da bodo karoqa prvič razkrili 18. maja v Stockholmu, prodaja pa se bo začela v drugi polovici leta. Javnosti naj bi SUV prvič razkrili na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.