Avto
163 ogledov

Škoda vision E napoveduje češko revolucijo

Škoda vision E
1/5
Škoda
Škoda je predstavila koncept vision E, svojo napoved preskoka med električna in digitalizirana vozila.

Škoda vision E je koncept električnega športnega terenca, ki je narejen na VW-jevi namenski platformi MEB. Čeprav naj bi serijsko vozilo sledilo šele čez dve leti, pa naj bi določene porteze koncepta imel tudi bodoči kupejevski model kodiaq, ki ga pripravljajo za lansiranje na velikanskem kitajskem trgu. 

Vision E je postavljen na zelo dolgo medosje kar 2,85 metra, medem ko celoten avto v dolžino meri 4,65 metra. Notranjost je futuristična in s tremi velikimi zasloni, saj ima svojega tudi prednji sopotnik. Uradnih fotografij notranjosti sicer še ni.

Hkrati je vision E delno avtonomno vozilo (level 3 - avtonomnost med zastoji, med vožnjo na avtocesti, samodejno parkiranje in iskanje prostih mest).

Škoda vision E | Avtor: Škoda Škoda
Vodstvo Škode je ob predstavitvi koncepta, ki se je zgodil na predvečer pomembnega avtosalona v kitajskem Šanghaju, poudarjalo dejstvo, da je češka znamka sedaj dokončno stopila med pionirje bodoče mobilnosti in da bo hkrati osnova za ekspanzijo na nove trge. Vision E hkrati napoveduje vse več modelov Škode, ki bodo elektrificirani in ki bodo nudili rešitve mobilne povezljivosti. Do leta 2025 naj bi bilo že četrtina vseh prodanih škod elektrificiranih.

Po poročanju Auto Expressa za zdaj še sami ne vedo, kje bodo izdelovali serijski model na podlagi koncepta - v Evropi ali na Kitajskem. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.