Avto
54 ogledov

Škoda za model kodiaq po idejo zavila na Aljasko

Škoda kodiaq Škoda
Škoda je z uradnimi skicami prvič namignila, kako bo izgledal njen prihajajoči suv kodiaq.

Prvega športnega terenca iz Škode že nestrpno pričakujemo, uradno ga bodo predstavili septembra na salonu v Parizu. Pred tedni so Čehi potrdili, da bo terencu ime kodiaq (ime izvira od medveda, ki živi na Aljaski), sedaj pa so poleg skice predstavili še nekaj dodatnih informacij. 

Jozef Kaban je z ekipo oblikovalcev očitno zrisal zelo postavno podobo, ki precej sledi konceptu vision S iz letošnje Ženeve. Okoli 4,7 metra dolgi kodiaq torej ne bo le prvi suv za znamko, temveč tudi prvi model, ki bo govoril nov oblikovalski jezik. Kaban je izpostavil, da bo kodiaq na zunaj deloval robustno, a tudi zelo fleksibilno in funkcionalno. Znotraj bo po napovedih poudarek na eleganci, umirjeni atmosferi in uporabnosti. Koncept vision S je med drugim imel vgrajene velike zaslone. 

Škoda kodiaq | Avtor: Škoda Škoda
Potrjeno je tudi, da bo kodiaq prvi Škodin sedemsedežnik. Zelo verjetno je, da bo med številnimi motorji tudi opcija elektrificiranega pogona. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.