Šport
76 ogledov

Škof: Pri mojih letih si tega ne dovolim

Olimpijci Rio Saša Despot
Dolgoletni reprezentančni vratar Gorazd Škof je razkril ozadje njegove neudeležbe na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Franciji.

Slovenski selektor Veselin Vujović na končni seznam potnikov v Francijo ni uvrstil Gorazda Škofa. V ozadju se je zgodila afera, o kateri je v intervjuju za Sportal spregovoril slovenski vratar.

''Ko mi je sporočil odločitev, da ne potujem na prvenstvo, sem se počutil izigranega. Po olimpijskih igrah naju je z Urošem Zormanom selektor prosil, naj ne dajeva v medije, da se poslavljava, kar sem želel narediti takoj po Riu,'' je za Siol.net povedal Škof in dodal: ''Sledile so kvalifikacijske tekme za EP 2018. Selektorju sem povedal, da če bo Primož Prošt zdrav, mene ne bo v reprezentanco. Žal je Primož odpovedal, zato je selektor klical mene, naj pridem na priprave. Da če bom zdrav, bom potoval na prvenstvo.'' 

Škof in Vujović sta imela dogovor, da z reprezentanco potuje v vlogi tretjega vratarja, če pa bi bilo to potrebno, bi bil pripravljen tudi stopiti na parket. Prav tako sta se strinjala, da imata v skladu z idejo o pomlajevanju izbrane vrste prednost Matevž Skok in Urban Lesjak. Nato naj bi Vujović sprejel odločitev, da Škof ne potuje v Francijo, razen v primeru, da sprejme vlogo prvega vratarja.

''Zakaj in po kaj sem sploh prišel v reprezentanco? Da bom četrti vratar in malce treniral, da se bomo imeli fajn?'' se je spraševal Škof in zatrdil, da je bil pripravljen na več scenarijev, a takšnega odnosa ni pričakoval.

''Nič me ne bi bolelo, da bi mi pred prihodom v Slovenijo ali ko sem bil v stiku z direktorjem zaradi organizacije kart dejal, da me reprezentanca ne potrebuje. Selektor si me ne bo podajal malo levo, malo desno. Prejšnji večer mi je rekel, da ne grem. Potem si je premislil in mi dejal, da lahko grem kot prvi vratar. Pri mojih letih, 15 letih reprezentance, blizu 200 nastopih … Si tega ni dovolim. En dan bi šel, drugi pa ne,'' je povedal 39-letnik.

Komentarjev 5
  • Avatar mirkoslav1956
    mirkoslav1956 13:51 05.januar 2017.

    Žalostno kako se pri nas vsi počutijo odrinjene,ko pride čas končanja športne karieri no ne vsi.Škofu vsaka čast za vse kar je naredil zase v svojem športnem vzponu .sedaj pač prihajajo mlajši vratarji in prav je ,da se da prednost ...prikaži več njim.Če bi bil jaz na njegovem mestu bi se z selektorjem dogovoril , da grem na svoje stroške z njimi in pomagam mlajšim vratarjem.Sedaj na tak podel način kot ga je izbral Škof pred samim začetkom napadati takšnega selektorja kot ga imamo saj mu Škof ne seže niti do kolen v rokometni karieri ni prav od njega.Žal to smo pač Slovenci samo DA SEM JAZ SOSED NAJ CRKNE.

  • supreme 11:56 05.januar 2017.

    Škof in Zorman se naj raje držita pijače in cigaretov ......rokomet pa prepostita komu drugemu ....

  • Avatar roksa
    roksa 08:59 05.januar 2017.

    Še druga plat zgodbe....."Škof se je najprej odločil, da ne gre na SP. Potem je izrazil željo, da bi bil z nami na pripravah, ker je iz Pariza odšla večina igralcev. Na koncu pa je rekel, da bi morda šel ...prikaži več zraven, če bi bil v vlogi tretjega vratarja, torej rezervista. Odgovoril sem mu, da on pri meni pač ne more biti tretji vratar. 'Ali boš številka ena ali pa te ne bo,' sem mu povedal pred vsemi. Bil je zelo čustven in po premisleku je sklenil, da vendarle konča reprezentančno pot. Njegov govor so vsi pospremili z aplavzom, dala sva si roko in to je bilo to," pa je povedal Vujović.