Slovenija
23 ogledov

Skoraj dve leti po Bratuškovi k papežu tudi Cerar

Slovenija 13.06.13, Alenka Bratusek s papezem Franciskom, foto: epa EPA
Predsednik vlade Miro Cerar bo jutri na uradnem obisku v Vatikanu, kjer ga bo sprejel papež Frančišek. Do obiska prihaja skoraj natanko dve leti potem, ko je svetega očeta obiskala takratna premierka Alenka Bratušek.

Obisk premierja Mira Cerarja pri papežu bo v prvi vrsti namenjen poglabljanju ter krepitvi odnosov in dialoga med Slovenijo in Svetim sedežem, pred obiskom pojasnjujejo v kabinetu premierja.

Cerar prihaja k papežu skoraj natanko dve leti po tem, ko je papež Frančišek junija 2013 v avdienco sprejel tedanjo slovensko premierko Alenko Bratušek. Pred Bratuškovo so bili pri papežu tudi nekateri drugi slovenski premieri - Janez Janša, Anton Rop, Andrej Bajuk in Janez Drnovšek.

Pričakovati je, da bo papež s slovenskim premierjem govoril tudi o novem slovenskem zakonu o zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, s katerim istospolni pari dobivajo pravico do sklenitve zakonske zveze in tudi do posvojitve otrok.

Ob obisku premierja v Vatikanu bo Slovenija Vatikanski knjižnici podarila izvod Iconoteche Valvasoriane, faksimila zbirke 7752 grafik, ki jih je zbral Janez Vajkard Valvasor (1641-1693).

Komentarjev 7
  • Avatar čavez
    čavez 22:14 27.maj 2015.

    Teli naši politiki imajo toliko grehov, tudi če bi bili vsak dan pri papežu jih ne morejo izpovedat.

  • matermila 15:57 27.maj 2015.

    Prav zares zanimivo,kako rdeči letajo v Vatikan eden za drugim.Sam še čakam na tamladega Lunatika,da poleti na stroške uboge raje k prvemu za Kristusom na Zemlji

  • URIAH HEEP 12:36 27.maj 2015.

    slabo poznate ustroj tega sveta, kako delujejo prostozidarji oz v tem primeru Malteški vitezi...