Šport > Nogomet
20 ogledov

Skoraj tako slabi kot proti Islandiji

nogomet Slovenija Saša Despot
Angleški strokovnjaki in mediji so milo rečeno razočarani ob predstavi Anglije v Ljubljani.

V slovenski reprezentanci so bili po remiju v Litvi deležni kritik s strani medijev, kar so nekateri težko sprejeli. A še precej manj prizanesljivi so do svojih reprezentantov po točki v Ljubljani angleški novinarji in strokovnjaki.

"Anglija je bila večino tekme nadigrana, tekmec je bil boljši v mišicah in mislih. Po takšni predstavi so lahko zelo srečni z rezultatom. Predstava Joa Harta je bila izjemna," je za BBc Radio 5 ocenil nekdanji branilec Danny Mills.

Vlogo angleškega vratarja, ki ga je Pep Guardiola zlahka odslovil pri Manchetser Cityju, so izpostavili vsi največji otoški mediji. "Slaba Anglija je prišla do točke le po zaslugi čudežnih obramb Joa Harta," so zapisali pri Guardianu in dodali, da začasni selektor Gareth Southgate nikakor ni prepričal, da je primeren za daljše vodenje angleške izbrane vrste.

Slovenija je prekinila niz 14 zmag Anglije na kvalifikacijskih tekmah, kot prva po Črni Gori leta 2013 pa je zbrala tudi več strelov od svetovnih prvakov iz leta 1966. "Zmešnjava v obrambi, nadigrani v sredini in slabši od 67. reprezentance sveta. Če ne bi bilo Harta, bi trije levi izgubili. Remi s Slovenijo ni tako slab kot poraz na Euru z Islandijo, a do tega ne manjka veliko," so vse skupaj ocenili pri Daily Mirrorju.

Eden redkih, ki je bil še kar zadovoljen s točko, je legendarni Rio Ferdinand. "Izgledali smo ranljivo, Slovenci so prihajali do priložnosti po naših izgubljenih žogah. Kakorkoli ... točka v gosteh je nekaj, kar bi fantje pred tekmo vzeli. Štiri od šestih točk na dveh gostovanjih. Tako pač jaz razmišljam," je zapisal nekdanji branilec.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.