Vizita za živali > Novice
474 ogledov

Škorpijoni dražji od zlata

Škorpijon
1/4
EPA
Znanstveniki med drugim iz njihovega strupa razvijajo tudi zdravilo proti raku na možganih.

Na fotografijah so dragoceni črni škorpijoni, ki so jih zasegli na letališču v Pakistanu. Našli so kar 148 črnih škorpijonov, ki so jih želeli ilegalno prepeljati v Hong Kong, kjer bi jih prodali na črnem trgu.

Gre za škorpijone z z močnim strupom, ki jih v Izraelu kljub velikemu tveganju vse pogosteje lovijo, saj so po pisanju The express tribuna iz Pakistana dražji od zlata. Črni škorpijoni so veliko dražji tudi od rumenih izraelskih škorpijonov, najbolj zaželeni pa so veliki primerki, ki imajo tudi več strupa.

Visoke cene

Po pisanju Al Jazeera English je lahko črni škorpijon, ki tehta 60 gramov, vreden več kot 50.000 dolarjev (skoraj 45.000 evrov). The Wall Street Journal pa je že leta 2007 poročal, da je gallon (3,79 litra) strupa vreden kar 39 milijonov dolarjev (skoraj 35 milijonov evrov).

Znanstveniki med drugim iz njihovega strupa razvijajo tudi zdravilo proti raku na možganih. Strup izraelskega škorpijona je bogat z beljakovinami, ki pomagajo pri zdravljenju raka gilalnih celic v možganih. Te beljakovine se vežejo na maligne celice in jih uničijo, zdrave celice pa pustijo pri miru. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.