Magazin > VIP
43 ogledov

Skrajneži k sebi povabili Miss Universe

Paulina Vega EPA
Bo aktualna Miss Universe Paulina Vega požrla besedo ali bo res odpotovala k skrajnežem?

Nova Miss Universe, Kolumbijka Paulina Vega, je izjavila, da je za mir v Kolumbiji pripravljena odpotovati v Havano, kjer že skoraj tri leta med vlado in skrajneži gibanja Farc potekajo mirovna pogajanja.

Na misičino izjavo so se skrajneži sedaj odzvali in jo povabili v glavno mesto Kube. Kot so zapisali na svoji spletni strani, ji bodo z veseljem razložili potek pogajanj in pojasnili, kako bi lahko pomagala pri razrešitvi težav. Za zdaj še ni znano, ali bo lepotica ponudbo sprejela.

Umrlo več kot 220 tisoč ljudi

Vlada in skrajneži so v nekaterih točkah že dosegli dogovor, med drugim se sprti strani strinjata, da se je treba učinkoviteje boriti proti prekupčevalcem mamil.

Skrajneži se že od leta 1964 borijo proti vladi in velikimi posestniki. V konfliktu naj bi po uradnih podatkih umrlo že več kot 220 tisoč ljudi, 5,3 milijona ljudi pa je zaradi bojev že moralo zapustiti svoje domove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.