Šport > Nogomet
37 ogledov

"Skrajni čas, da zamenjate trenerja"

Marijan Pušnik NK Domžale Olimpija Ljubljana Profimedias
Olimpija v spomladanskem delu prvenstva še naprej ostaja brez zmage. Tokrat je doma remizirala s Koprom 1:1.

Olimpija se je pred tekmo odločila, da si bodo gledalci dvoboj s Koprom ogledali brezplačno. Na tribunah se je zbralo skoraj 6000 ljudi, ki so - če že ne zmage - videli vsaj prvo točko zeleno-belih v spomladanskem delu.

Trener Olimpije Marijan Pušnik je ob vseh težavah s poškodbami in formo dodobra spremenil začetno postavo, med drugim je na mesto zadnjega veznega igralca poslal branilca Branka Ilića, a na koncu strateg Ljubljančanov kljub remiju ni bil najbolj zadovoljen s tistim, kar so prikazali njegovi izbanci. Uvod tekme je bil kar živahen z nekaj poskusi na obeh straneh, a so bili ti večinoma nenatančni ali pa je žoga končala v bloku obrambnih nogometašev.

V 19. minuti pa so domači povedli, ko je po dolgi podaji z leve strani v kazenski prostor do žoge prišel Nemanja Mitrović, nesebično podal pred vrata, kjer je Leon Benko iz bližine žogo poslal v mrežo. V nadaljevanju sta si obe ekipi priigrali še nekaj strelov, enega nevarnejših pa je v 41. minuti sprožil gostujoči nogometaš Courage Pekuson, ki je malce z leve strani v kazenskem prostoru z volejem žogo poslal malo mimo nasprotne vratnice.

V uvodu drugega dela so živahneje začeli Koprčani, ki so prek Nermina Hodžića v 48. minuti prišli do obetavne akcije, a je koprski nogometaš nato z dobrih desetih metrov preslabo streljal za Nejca Vidmarja, ki je žogo zaustavil. Hodžić je nevarno meril še v 52. minuti, po strelu z 18 metrov in rahlem odboju od Kenana Bajrića pa je žoga končala v kotu.

Po njem pa so gosti zadeli, žogo so domači odbili le na vrh kazenskega prostora, od koder so jo Koprčani spet poslali pred vrata Vidmarja, tam je z glavo najvišje skočil Toni Datković in podal do Matica Paljka, ki je iz bližine izid izenačil. Za branilca Kopra je bil to prvi zadetek v sezoni.

V 63. minuti so bili domači blizu novega zadetka, ko je po podaji z desne strani do strela z glavo iz bližine prišel Blessing Eleke, a je Marijan Antolović dobro posredoval. Eleke in Antolović sta se "pomerila" še v 69. minuti, po strelu z desetih metrov je bil spet uspešnejši koprski vratar, ki je z nogo odbil žogo po strelu Nigerijca.

V 77. minuti je do strela malce izven kazenskega prostora prišel Julius Wobay, a streljal prešibko in preveč po sredini. V teh trenutkih je imela Olimpija pobudo, pritiskala, a tega ni unovčila. Do konca je pri Kopru enkrat poskusil še Šime Gregov, a je Vidmar branil, pri Olimpiji pa je nato Eleke še enkrat prešibko sprožil.

Ob koncu dvoboja so domači navijači razvili transparent in sarkastično zahtevali novo menjavo na trenerski klopi. "Skrajni čas je, da zamenjate trenerja!" so zapisali Green Dragons, ki v tej sezoni lahko spremljajo že tretjega trenerja na klopi Ljubljančanov.

Aluminij precej konkretnejši

Nogometaši Aluminija so premagali velenjski Rudar s 3:0 (1:0). Čeprav so Kidričani tekmo igrali brez v zadnjem času njihovega najbolj "vročega" nogometaša Lovra Bizjaka, pa so vseeno prišli do zmage proti Rudarju, ki ni upravičil statusa ene boljših gostujočih ekip v ligi. Vrata domačih je ogrozil le poredkoma, medtem ko so bili gostitelji konkretnejši, čeravno za odtenek slabši v posesti žoge.

Kidričani so povedli že v sedmi minuti. Po hitrem protinapadu, ki ga je začel Francesco Tahiraj in nato podal na desno v kazenskem prostoru do Matica Vrbanca, je slednji žogo vrnil v sredino, kjer je povsem sam ostal Blaž Kramer in brez težav zadel za 1:0. To je bil njegov drugi zadetek v sezoni, Vrbanec pa je prispeval deveto podajo, s čimer zaostaja le za Mariborovim Daretom Vršičem.

V 17. minuti so prvič resneje zagrozili tudi Velenjčani, in sicer je do strela v kazenskem prostoru prišel prvi strelec lige Dominik Glavina, z desne strani žogo poslal proti nasprotni vratnici, izkazal pa se je vratar Luka Janžekovič. V nadaljevanju prvega dela priložnosti praktično ni bilo več, domači so prišli še do strelov Tahiraja in Žige Škofleka, a je ostalo pri 1:0.

V uvodu drugega polčasa je takoj prišel do priložnosti Vrbanec, streljal je iz bližine z desne strani, toda Matej Radan je dobro posredoval. V 58. minuti je na drugi strani sprožil Bojan Vručina, dobro pa je posredoval Janžekovič.

Velenjčani so sicer spet imeli več žogo v posesti, a se v 65. minuti znašli v dodatnih težavah, saj je drugi rumeni karton dobil Mateo Mužek. Takoj zatem so imeli domači na voljo prosti strel s 25 metrov, Milan Kocić je žogo spravil mimo živega zidu, ne pa mimo Radana, ki je žogo odbil.

Gostitelji pa so številčno prednost unovčili že v 67. minuti, ko je na robu kazenskega prostora preigraval Tahiraj in s strelom po tleh matiral velenjskega čuvaja mreže. V 74. minuti je Radan dobro reagiral po novem Škoflekovem strelu, isti Aluminijev nogometaš pa ga je premagal v 77. minuti po samostojnem prodoru po desni strani.

Le malce pred tem je na drugi strani Glavina zadel prečko, zadnjo večjo priložnost na tekmi pa je zamudil Stjepan Babić v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je sprožil od daleč, izkazal pa se je Janžekovič.

Prva liga TS, 25. kolo:

Gorica : Domžale  3:1 (0:1)
Filipović 58., Burgić 64./11-m, Kolenc 71.; Halilović 42.

Kalcer Radomlje : Krško  0:2 (0:0)
Mujan 49., Gatarić 93.

Celje : Maribor  1:1 (1:1)
Volaš 45.; Novaković 6.

Aluminij : Rudar  3:0 (1:0)
Kramer 7., Tahiraj 67., Škoflek 77.

Olimoija : Koper  1:1 (1:0)
Benko 19.; Paljk 54.

Lestvica:
1. Maribor  56
2. Olimpija  47
3. Domžale  43
4. Gorica  37
5. Celje  35
6. Koper  35
7. Rudar  29
8. Krško  26
9. Aluminij  25
10. Kalcer Radomlje  9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.