Svet
2 ogledov

Skrivnostno preletavanje dronov nad Parizom

Kvadrokopter EPA
V ponedeljek in torek so nad francoskim glavnim mestom zaznali veliko število preletov tako imenovanih dronov, zaradi česar so sprožili policijsko preiskavo. Priprli so novinarje Al Jazeere, ki pa so jih že izpustili.

Francoska policija je glede dogajanja v zračnem prostoru nad Parizom pozorna že od jeseni naprej, ko so opazili prve prelete dronov nad mestom. Potem ko so v začetku tega tedna zaznali večje število teh preletov, so sprožili policijsko preiskavo.

Policisti so včeraj popoldne v zvezi s tem prijeli tri novinarje katarske TV postaje Al Jazeera, ki pa so jih danes dopoldne že izpustili. Enega izmed njih bodo prihodnji teden privedli pred sodišče.

Dva meseca po krvavih napadih v Parizu meščani skrivnostni pojav dronov spremljajo s strahom. Tiskovni predstavnik vlade Stephane Le Foll poudarja, da razlogov za skrbi meščanov ni, je pa priznal, da oblasti pojav jemljejo z vso resnostjo. Med drugim so meščane pomirili tudi s podatkom, da droni ne morejo predstavljati nevarnosti tudi zato, ker zaradi svoje nizke teže ne morejo s seboj prevažati recimo eksploziv.

Komentarjev 1