Šport
12 ogledov

Milik zlomil severnoirski bunker

Arcadiusz Milik Poljska Severna Irska
1/7
EPA
Na uvodni tekmi skupine C so Poljaki pričakovano premagali Severne Irce (1:0) z zadetkom Arcadiusza Milika na začetku drugega polčasa.

Poljska je na dosedanjih evropskih prvenstvih do te tekme zbrala tri neodločene izide in tri poraze. Danes pa je povsem zasluženo prišla do prve zmage, saj je bila - kljub minimalni zmagi - občutno boljša od Severne Irske, ki je skrbela predvsem za obrambni vidik igre, medtem ko je v napadu ostala marsikaj dolžna (streli 18:2 v korist Poljske).

Severna Irska, debitantka na prvenstvih stare celine, je tako prekinila svoj niz 12 uradnih tekem brez poraza.

Zaslužena zmaga 

Prvi polčas je bil povsem v domeni Poljske, ki so veliko časa preživeli pred ali v kazenskem prostoru Severne Irske. Kljub kar nekaj strelom pa prave nevarnosti za vrata tekmeca Poljaki niso znali pripraviti (čeprav so bili v kvalifikacijah s 33 zadetki najbolj učinkovita ekipa med vsemi), Michaela McGoverna, vratarja škotskega Hamiltona, so na preizkušnjo spravili šele v zadnjih 15 minutah.

Najprej je v 31. minuti napadalec Ajaxa Arcadiusz Milik s preigravanjem prišel do strela v kazenskem prostoru, a na žalost poljskih navijačev žogo poslal čez gol. Osem minut pozneje pa se je izkazal severnoirski vratar, potem ko je pravo "bombo" z roba kazenskega prostora sprožil Bartosz Kapustka, vezist Cracovie. Skupno so Poljaki v tem delu sicer sprožili deset strelov, od tega dva v okvir. Severna Irska ni streljala niti enkrat, prav tako ni izvedla niti enega kota.

Že v uvodu drugega polčasa pa so Poljaki vendarle kronali premoč. Po podaji Jakuba Blaszczykowskega, soigralca Josipa Iličića pri Fiorentini, je s 15 metrov zadel Milik in se odkupil za zapravljeno priložnost v prvem polčasu.

V 69. minuti je bil malo premalo natančen za podvojitev vodstva Blaszczykowski, v 82. minuti pa je Milikov volej z roba kazenskega prostora ustavil McGovern. Pet minut zatem je s 25 metrov močno streljal Sevillin Grzegorz Krychowiak, toda le za malce zgrešil cilj.

Euro 2016, skupina C (1. kolo):

Poljska - Severna Irska 1:0 (0:0)
Milik 51.

Ob 21.00:
Nemčija - Ukrajina

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.