Magazin > Film & Glasba & TV
204 ogledov

Skupini Game Over nagajale ponorele oboževalke

Game Over Cirkus
1/5
Marko Delbello Ocepek
Game Over so v Cirkusu po dolgem času nastopili in tako razveselili svoje oboževalke. Te navdušenja nikakor niso mogle skriti, saj so jim na odru tudi ponagajale.

"Zvezdništvo mine, ljudje pa pridejo na koncert. To je to, oboževalci ostanejo," je pred nastopom v ljubljanskem klubu Cirkus povedal najmlajši član skupine Game Over Denis Vučak. V sproščenem pogovoru pred tonsko vajo fantje povedo, da jih pred nastopom še vedno muči misel, koliko obiskovalcev bo prišlo. "Mi še vedno malo gledamo, koliko je obiska, nima veze koliko koncertov smo imeli. Vedno 'kukamo', koliko jih je prišlo," pove Steffanio.

Denis skromno prizna, da se sami očitno niti ne zavedajo, kako zelo veliko priljubljenost imajo še vedno, po vseh teh letih. Pravi, da včasih kar malo pozabijo, da so pred skoraj desetletjem in pol tedensko polnili velike dvorane. "Tega danes ni več. Imamo neke hite, a nihče ni več navdušen nad glasbo, kot so bli prej, nad posameznim izvajalcem. Mentaliteta je povsem drugačna," doda Dennis, Steffanio pa pravi: "Mi smo bili zelo uspešni, pa se tega morda sploh ne zavedamo. Imamo diamantne plošče, ne samo zlatih. To ni majhna stvar."

Niso pričakovali takšne evforije

Pravijo, da niso pričakovali takšnega odziva. V Cirkusu so nastopili že marca, ko so imeli na repertoarju le šest pesmi. Spomladi se je njihov polurni nastop raztegnil na uro in pol, ker so bili obiskovalci nad njimi tako navdušeni, da jih niso spustili iz odra. Tudi tokrat je načrtovani 45-minutni koncert trajal uro in pol, saj oboževalke (in oboževalci) fantov nikakor niso pustile, da bi zaključili z nastopom.

Za tokratni koncert so študenti v kampusu, kjer so se predčasno prodajale cenejše karte, čakali v vrstah tudi po dve uri. Če fantje niso pričakovali, da bo zanimanje tako veliko, so bili najbrž še bolj presenečeni nad samim dogajanjem med koncertom: "A vas zanima, zakaj to počnemo? Zaradi vas! Ker ste najboljša publika!"

Ponorele oboževalke: Slačile so Denisa in kradle mikrofon

Zdelo se je, da smo se za kratek čas vrnili v prejšnje destletje in ponovno doživeli pravo pop evforijo. Dekleta v prvih vrstah so nenehno slikala, se fantov skušale dotakniti … Marku je ena od oboževalk, ko se je približal, celo ukradla mikrofon (ki ga je kasneje vrnila), Denisu pa je oboževalka začela odpenjati srajco. "Ne tega delati. Bo žena jezna," se je na miren način pošalil Denis. Tokrat ni bilo plišastih igračk. Ne, dekleta so odrasla in poskrbela zase. Če se jih niso uspela dotakniti, pa so ponagajale in skušale priti na oder in zaplesati s svojimi idoli.

Težko je opisati občutke koncerta, ki smo mu bili priča v ljubljanskem Cirkusu. Klub, nabito poln vreščečih mladenk, glasno petje, polivanje in seveda ljubezen. V atmosferi je bilo moč čutiti ljubezen oboževalcev do skupine in naklonjenost skupine do oboževalcev, ki so z njimi že dolga leta. Navdušenja, da ljubezen do njihove glasbe še ni minila, niso mogli skriti. Poslovili so se z zahvalo in seveda besedami, ki se jih spomnimo še iz časa, ko so osvajali vrhove glasbenih lestvic: "Saj veste … Game Over ma' vas rad!"

Dan za varen avto

Komentarjev 1
  • izRODEk 09:01 07.oktober 2016.

    Vsaka država je vesela retardiranih ljudi, ki se navdušujejo nad Game over in pridno plačujejo davke.