Slovenija
200 ogledov

Slabo vreme zamaknilo kopanje

Kopanje v bazenu Profimedias
Zaradi slabega vremena kopališča ne hitijo z odpiranjem zunanjih bazenov, a marsikje se bo za vikend, ki je pred nami, že mogoče kopati tudi na prostem.

Zaradi slabšega vremena, snega med prvomajskimi prazniki in nižjih temperatur v začetku maja, se bodo zunanji bazeni letos odpirali z zamikom. Kljub temu se bo za vikend, ko vremenoslovci napovedujejo do 30 stopinj Celzija že mogoče kopati v marsikaterem kopališču. 

Premik za en mesec

"Zaradi vremenskih razmer smo odprtje prestavili za slab mesec," pojasnjuje Dominika Lemež s Term Topolšica, kjer zunanji vodni park Zora odpirajo v petek, 27. maja. 

Termalni park Aqualuna ta vikend še ne bo odprt. "Odprti pa so zunanji bazeni Wellness centra Termalija in Vodni planet v Termah Tuhelj," pojasnjuje Jasmina Mlakar s Term Olimia. "Predvidoma bomo Termalni park Aqualuna odprli v začetku meseca junija, seveda pa je odvisno od vremenskih razmer."

Čatežke toplice med prvimi

V Biotermah imajo trenutno odprtih šet od devetih zunanjih bazenov, vključno s hitro reko. "Odprtje vseh bazenov načrtujemo nekje do 4. junija 2016," pojasnjuje Maja Klemenčič iz Bioterm Mala Nedelja. "Odprtja vseh bazenov zaradi vremena ne načrtujemo nič pozneje kot navadno."

V Čatežu so Termalno riviero odprli 27. aprila pred prvomajskimi prazniki. "To je že naša tradicija, da zunanje bazene odpiramo med prvimi," pojasnjuje Nevenka Petan iz Term Čatež. "Če kopanje prekine dež, lahko kopalci preko povezovalnega mostu nadaljujejo kopanje v zimski Termalni rivieri."

Letos bodo v Čatežu v termalne vode enega od bazenov dvojčkov dodali še nova vodna igrala.

Kopanje na Ptuju

Zagotovo se boste lahko za vikend kopali v Termah Ptuj, kjer bo ob dveh notranjih kopališčih odprto tudi zunanje. "Na zunanjem kopališču Termalni Park bodo v uporabi olimpijski bazen s skakalnico, otroški bazen z drčami, bazen Delfinček z masažami, bazen z valovi ter bazen z dvema toboganoma Zeleni in Tajfun," pojasnjuje Branko Belšak s Term Ptuj. 

Olimpijski bazen so odprli kot v preteklih letih, pred prazniki 24. aprila, saj so gostili na pripravah reprezentanco Slovenije in PK Olimpija. "Ostalo bazene odpiramo po fazah glede na vreme," pojasnjujejo pri Termah Ptuj, kjer so zaradi vremena nekoliko obrnili vrstni red odpiranja. V začetku junija bodo obratovali vsi bazeni in tobogani, glede na vreme oz. število obiskovalcev. 

V Ljubljani Kolezija in Atlantis

V Ljubljani je Vodno mesto Atlantis, vključno z zunanjimi bazeni v Termalnem templju in Deželi savn odprto vse leto. "Edino zunanja bazena Sveta doživetij se po navadi odpreta pred prvomajskimi prazniki in zapreta v sredini novembra," pojasnjuje Miha Rakar iz Atlatisa. 

Že dobra dva tedna se je mogoče kopati na Kopališču Kolezija, kjer od 9. maja med tednom obrtujejo z deljenim delovnim časom, za vikend pa od 12. do 20. ure. 

Laguna in Kodeljevo zaprti

Letno kopališče Kodeljevo se bo odprlo konec junija in bo do septembra odprto vsak dan, z izjemo slabega vremena. 

Kopališče Laguna mestna plaža bo, kot kaže, še zaprto, saj imajo na spletni strani še staro obvestilo iz lanskega leta, ko so ga odprli 13. junija. Kopališče je sicer tudi med sezono zaprto v primeru slabega vremena oz. kadar temperatura zraka ne doseže 24 stopinj Celzija. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.