Magazin > Odnosi in prosti čas
49 ogledov

Sladkosnedi z vseh koncev Slovenije v Kopru

Sladka Istra
1/25
Gregor Prebil
Koper ta konec tedna spet gosti največjo gastronomsko prireditev pri nas, Sladko Istro. Sončno vreme je na Obalo privabilo na tisoče sladkosnedih Slovencev in Slovenk, pa tudi veliko tujcev.

Na koprski občini ob sedmi izvedbi mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov napovedujejo rekordne številke. Tako okoli 130 ponudnikov na 170 stojnicah nudi več kot 500 različnih sladic. Na festivalu sicer pričakujejo preko 30.000 obiskovalcev, tudi zaradi sončnega vremena.

Ponudba sladic ni le številčna, ampak tudi pestra. Za vsakogar se najde nekaj, "od zdravih sladic, tradicionalnih istrskih, pa tudi slovenskih in tujih.

Tudi dobrodelna in športna nota

Poleg tradicionalnih kuharskih delavnic, vodenih vinskih delavnic in otroškega programa so letos program dodatno popestrili z dobrodelno in športno noto. Poleg stojnice, na kateri so predstavniki občine pripravili sladice in jih prodajali v dobrodelne namene, je letos na sporedu VIP Palačinkarija, izkupiček katere bodo namenili društvu Sožitje. V soboto sta se zvrstila tudi humanitarni netekmovalni tek in jadralna regata, večer pa so sklenili koncert Tulia Furlaniča na Titovem trgu. V nedeljo je na vrsti ex-tempore s 120 prijavljenimi umetniki, zvečer pa podelitev priznanj zmagovalcem gastronomskih natečajev.

Sladka Istra | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil


Tudi letos so namreč v okviru festivala izvedli strokovne natečaje za muškat, za naj torto in za najizvirnejšo sladico z mednarodno udeležbo. Kot je ocenila vodja Turistične organizacije Koper Tamara Kozlovič, sta kakovost in videz prijavljenih tort in sladic letos boljši kot v preteklem letu.

Festival poteka na Pristaniški ulici in Ukmarjeve trgu v središču Kopra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.