Zdravje > Prehrana
308 ogledov

Sladoled črni pepel obnorel svet

Črni sladoled Žurnal24 main
Črna hrana postaja očitno glavni hit letošnjega poletja, predvsem kot oglje črni sladoled, ki naj bi koristil tudi zdravju.

Glavni hit poletja, vsaj kar se hrane tiče, bo letos zagotovo kot oglje črni sladoled. Družbena omrežja so v teh dneh tako rekoč preplavljena s fotografijami te nove poslastice.

Začelo se je v New Yorku, kjer so ga kot kaže prvi postregli. Ustvarili so ga namreč v eni od tamkajšnjih slaščičarn, kjer je postal popularen tudi zato, ker naj bi bil zelo primeren za razstrupljanje telesa. 

Sladoled, ki je videti kot kup oglja, spominja na okus vanilije, pišejo tisti, ki so ga že poskusili in dodajajo, da je odličen. 

Sladoled "kokosov pepel" je narejen iz zanimive sestavine; zmlete sežgane kokosove lupine, ki mu daje tako barvo kot okus. Poleg kokosovega pepela so v sladoledu še mleko, krema in moka, vse iz kokosa piše Lonely Planet.

 

Komentarjev 2
  • izRODEk 14:08 09.junij 2016.

    Lahko pa dodate še ščepec pokojne upepeljene stare mame za bolj retro okus.... zmešanci eni...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:53 09.junij 2016.

    "ker naj bi bil zelo primeren za razstrupljanje telesa. "" zmlete sežgane kokosove lupine, "Od kdaj so pa zažgane sestavine zdrave!?? Zažganost povzroča večje tveganje za raka...