Šport
32 ogledov

Šokanten zaključek druge vožnje

Manfred Moelgg EPA
Na zagrebškem Sljemenu je potekal četrti moški slalom v letošnji sezoni. Na startu sta bila dva Slovenca, ki pa sta ostala brez finalne vožnje. Presenetljivo je po prvi vožnji vodil Avstrijec Manuel Feller, ki je v drugo odstopil, po osmih letih pa je do zmage prišel Manfred Moelgg.

Alpski smučarji so se v hrvaški prestolnici merili na slalomski tekmi. Glavna favorita za zmago sta bila pred tekmo dva - Marcel Hirscher, ki bo v Zagrebu naskakoval še četrto krono snežnega kralja, in Henrik Kristoffersen, ki na Sljemenu še ni zmagal.

Rdeča majica vodilnega je bila pred tokratnim slalomom še vedno v lasti Hirscherja, ki je dobil uvodno preizkušnjo v Leviju, nato pa se je moral tako v Val d'Iseru kot Madonni di Campiglio zadovoljiti z drugim mestom. V obeh primerih ga je ugnal Kristoffersen.

Ta je tokrat v prvi vožnji za tri stotinke zaostal za svojim velikim tekmecem, med oba pa se je uvrstil še Manfred Moelgg. Po nastopu prvih sedmih so tako prvo trojico ločile le tri stotinke. A nato se je na progo podal francoski veteran Julien Lizeroux in prevzel vodstvo s 33 stotinkami naskoka.

Vendar presenečenj tu še ni bilo konec, s tvegano vožnjo je vse presenetil Avstrijec Manuel Feller, ki je s številko 21 za pet stotink ugnal tudi Francoza. S številko 45 je nato zablestel še Američan Mark Engel, ki se je zavihtel kar na tretje mesto.

Štefan Hadalin v prvi vožnji ni prismučal do cilja, Žan Grošelj pa je bil prepočasen za uvrstitev med trideseterico najboljših. Na razočaranje številnih hrvaških navijačev podvig ni uspel tudi Ivici Kosteliću, ki je zaostal tudi za Grošljem.

V drugi vožnji je med najboljšimi zablestel Moelgg, ki je z veliko razliko prevzel vodstvo, za kar 72. stotink je prehitel Nemca Felixa Neureutherja. Sledil je nastop Hirscherja, ki pa se na drugi progi ni znašel in je v cilj pred nastopom zadnjih treh prišel šele kot šesti, s tem pa je ostal tudi brez stote uvrstitve na stopničke v svetovnem pokalu.

Engel je nato odstopil, Lizeroux pa je prismučal le na deveto mesto. Pritiska ni zmogel niti Feller, ki je naredil napako že v drugih vratcih. Moelgg je tako prišel do prve zmage po letu 2009.

Svetovni pokal, slalom (M), izidi V ŽIVO:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.