Šport
18 ogledov

Slavila pred ciljem in ostala praznih rok

molly huddle, emily infeld EPA
Ameriška atletinja Molly Huddle se je prehitro veselila bronaste medalje v teku na 10.000 metrov in v zadnjem hipu ostala praznih rok.

Molly Huddle je bila na svetovnem prvenstvu v atletiki, ki v Pekingu poteka od 22. do 30. avgusta, na pragu bronastega odličja v teku na 10.000 metrov.

Prvo mesto je osvojila Kenijka Vivian Cheruiyot, drugo pa Etiopijka Gelete Burka. Američanka, ki je imela bron praktično že zagotovljen, je tik pred ciljem roke zmagoslavno dvignila v zrak, kar je izkoristila njena rojakinja Emily Infeld in ji izpred nosa izmaknila bronasto medaljo.

''Emily je šla po notranji strani, jaz pa sem nekoliko upočasnila. S tem je dobila priložnost za izjemen trenutek v njeni karieri. Jezna sem, ker sem imela medaljo praktično že okoli vratu. V poslednjem koraku sem naredila napako, preveč sem upočasnila in Emily je to izkoristila. Težko bom prebolela,'' je povedala Huddlova.

Infeldova se je po prečkanju ciljne črte nemudoma obrnila in si z rojakinjo izmenjala ohlapen objem. ''Tekla sem naravnost. Počutim se malce krivo, saj sem videla, da Molly upočasnjuje. Mislim, da ni vedela, kako blizu sem. Seveda sem navdušena, osvojila sem medaljo, a žal mi je za kolegico iz reprezentance,'' je povedala dobitnica bronastega odličja.

Komentarjev 2
  • h3o 12:26 26.avgust 2015.

    lol. to smo že videli, pri kolesarjih :)

  • Papaja Popi 11:46 26.avgust 2015.

    Tak je šport.