Šport > Nogomet
90 ogledov

Slavja, šoki in žalostne zgodbe

Copa America, Čile, Argentina EPA
Tudi leto 2015 je postreglo s številnimi nogometnimi zgodbami.

V letu 2015 so bili lahko ljubitelji nogometa priča številni zadetkom trojice MSN (Messi, Suarez, Neymar) pri Barceloni, pa tudi nekoliko manj uspešnim zgodbam. S tako je v drugi polovici postregel kolaps Chelseja in posledična odstavitev Joseja Mourinha. Kaj pa je vam ostalo najbolj v spominu?

Pri We Talk Football so na kanalu Youtube predstavili po njihovem mnenju najpomembnejše dogodke v letu 2015. Za pomembnost dogodkov so določili njihovo omenjanje na socialnem omrežju twitter.

V Sloveniji je državni prvak ob koncu minule sezone postal Maribor, pokalno lovoriko pa je osvojil Koper. Po jesenskem delu sezone 2015/16 vodi Olimpija, ki je sredi leta dobila tudi novega lastnika. Slovensko ligo sta za precejšnjo vsoto zapustila Benjamin Verbič in Andraž Šporar, francoski St. Etienne pa je za rekordno klubsko vsoto iz dunajskega Rapida kupil napadalca Roberta Berića. Krško, matični klub slednjega, je poživil prvoligaško sceno, v zadnjem kolu pa celo ugnal vodilne Ljubljančane.

Na reprezentančnem nivoju se Sloveniji ni uspelo prebiri na naslednje evropsko prvenstvo, v dodatnih kvalifikacijah je četo Srečka Katanca, ta ostaja selektor, izločila Ukrajina. Kar nekaj dolgoletnih članov izbrane vrste je napovedalo slovo, med njimi tudi odlični Samir Handanović. Prav oba reprezentančna vratarja, poleg Handanovića še Jan Oblak, imata za seboj odlično leto, sta resna konkurenta za najboljša čuvaja mreže v Italiji in Španiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.