Avto
486 ogledov

Sliko za avtom vam predvaja kar telefon

Kamera in telefon Rear View Safety
Na trgu se je pojavila aplikacija, ki je kot prva na svetu sposobna brezžično povezati kamero za vzvratno vožnjo in pametni telefon. Odslej torej ni več zadrege, če vaš avtomobil nima dragega infotainment zaslona.

Izdelek so pred nekaj dnevi predstavili pri organizaciji Rear View Safety (RVS), specializirani za poprodajne tehnične rešitve na avtomobilih. Izdelovalcev vzvratnih kamer je sicer veliko, a pri organizaciji so šli še korak dlje, saj so naslovili tiste lastnike, ki v avtih nimajo oziroma ne želijo dodatnih zaslonov, ali pa nimajo navigacijskih naprav, ki podpirajo priklop kamere prek žice. 

Takšen voznik potrebuje le zastonjsko aplikacijo GoVue, ki si jo naloži s tržnice za Androidni ali iOS sistem. Pametni telefon (ali tablico) nato poveže s kamero prek wi-fi tehnologije. Kamer, ki to omogočajo prek dodanih oddajnikov, je na trgu že kar nekaj, seveda pa jih ponujajo tudi pri RVS. 

Od 2018 bo obvezna oprema

V ZDA so še posebej "mahnjeni" na vzvratne kamere, saj bodo v državi od maja 2018 obvezne na čisto vseh novih avtomobilih. Prek oceana so namreč izračunali, da vsako leto 210 ljudi umre, 15.000 pa je poškodovanih v nesrečah, v katerih so udeleženi avtomobili med vzvratno vožnjo. S kamerami naj bi število mrtvih zmanjšali vsaj za tretjino. Tamkajšnji prodajalci avtov kamero v veliki meri že danes ponujajo v standardni opremi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.