Šport
51 ogledov

Selektor: Ne vem, kako naj to spremenim

odbojka Saša Despot
Selektor slovenske odbojkarske reprezentance Slobodan Kovač je strnil vtise po zmagi nad Turčijo (3:1), s katero pa slovenski odbojkarji niso prepričali.

Slovenski odbojkarji so na zadnji tekmi turnirja skupine E2 premagali Turke in se utrdili na vrhu razpredelnice. Selektor Slobodan Kovač je imel kljub zmagi kar nekaj pripomb na predstavo svojih varovancev, ki prepogosto igrajo po principu toplo/hladno.

"Zares ne razumem, da se nahajamo v t.i. praznem teku. Na trenutke je igra videti zares lepa, igramo odlično, naberemo si šest, sedem točk prednosti, potem pa je v trenutku videti, kot da gre za drugo ekipo. Po le eni dobri točki nasprotnika izgubimo glavo. Ne znamo se ustaviti, ne znamo odigrati umirjeno. Ta neke vrste pametna odbojka mi ni preveč všeč. Smo ekipa z izjemnimi fizičnimi lastnostmi, imamo moč in skok in to bi morali izkoriščati. V določenih trenutkih sem zares zaskrbljen, saj ne vem, kako naj to spremenim. Odmori in nasveti niso dovolj," je povedal Kovač.

"Imam občutek, da se v fante naseli strah. Ampak ne morem reči, da smo mlada ekipa. Fantje imajo za seboj veliko pomembnih mednarodnih in moramo znati najti rešitve. Dobro, da je bil Štern dobro pripravljen, da je dobro serviral, ko je bilo to potrebno. Kakorkoli, za ekipo, ki ima visoke cilje, imamo preveč slabih trenutkov," je dodal selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.